Ik ben niet zo’n voorstander om te koken in de magnetron, maar voor deze appeltaart mugcake maak ik af en toe een uitzondering. Het is te leuk om een lekker ontbijtje binnen 2-3 minuten klaar te hebben. Een guilty pleasure dus. Je kunt de ingrediënten in je beker of kom mengen, maar als je de mug cake voor meer personen wilt maken  zou ik het beslag in een (schenk)kan mengen. Je kunt de appelcompote het beste de avond ervoor maken, dan is het de volgende morgen afgekoeld en kan je alles mengen met elkaar.

Appeltaart mugcake

Ingrediënten, voor 2 personen

appelcompote
– 2 appels
– 2 el roomboter
– 2 el rietsuiker
– 0,5 tl kaneelpoeder

cake
– 100 gr (volkoren) zelfrijzend meel
– 50 gr rietsuiker
– 0,5 tl bakpoeder
– 0,5 tl kaneelpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 ei
– 60 ml melk

 

Bereiding
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.

Doe de appelblokjes samen met de boter, suiker en kaneel in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dan op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Laat dan afkoelen.

Meng voor de cake alle droge ingrediënten met een vork in een grote kom met elkaar.

Doe dan het ei en de melk erbij en roer tot een beslag.

Voeg nu de afgekoelde appelcompote erdoor.

Giet het beslag in 2 grote bekers of kommen en strooi er nog een klein beetje suiker over.

Zet dan 1 beker/kom ongeveer 2-3 minuten in de magnetron op 900Watt.
De garing is afhankelijk van jouw magnetron, mijn cake was na 2½ minuut gaar.

Bestrooi eventueel nog met wat kaneelpoeder.

Enjoy!

 


Dit recept is geschreven door: Hanneke de Jonge

Bezoek haar website voor nog meer lekkere recepten: Culinea

of volg haar ook op Facebook!