Deze pastasalade met (eigengemaakte) pesto, kip én groenten is echt heerlijk! Een ideale maaltijd voor op een zwoele zomeravond (ze komen er weer aan toch?), maar ook net zo goed als het weer wat frisser wordt.
De pesto in dit receptje maken we lekker zelf! Want zelf pesto maken is helemaal niet zo moeilijk en heb je echt zo gedaan. Tegenwoordig hebben wij standaard een basilicumplantje in de keuken staan, dus ik maak regelmatig een pesto of basilicumdressing. Heerlijk!

Eerlijk is eerlijk een pastasalade, of een pastasalade met pesto, (om het even) staat hier niet zo vaak op tafel. Niet dat ik het niet lekker vind.. maar meer omdat ik niet zo super veel pasta’s eet. Ik weet namelijk dat mijn lichaam daar niet super goed op reageert. Dus als het dan een keer op tafel staat kan ik er echt onwijs van genieten! En die restjes? Die zijn de volgende dag nog lekkerder!
Pastasalade met pesto en groene asperges
Ingrediënten
Ingrediënten pesto
- 1 basilicum plantje alle blaadjes
- 2,5 el geraspte Parmezaanse kaas
- 3 el pijnboompitten
- 6-7 el olijfolie
- 1 snuf zout en peper
Ingrediënten pastasalade
- 300 g orrechiette
- 350 g groene asperges
- 225 g doperwten
- 2 kipfilets in stukken gesneden
- 1 rode (punt)paprika
- 1 tl Italiaanse kruiden
Instructies
- Kook de orecchiette in een pan met ruim water en zout beetgaar. Giet af en besprenkel met wat olijfolie.
- Kook ondertussen ook de doperwten beetgaar. Giet af.
- Maak ondertussen de pesto; doe alle ingrediënten hiervoor samen in een keukenmachine en mix tot een egale pesto. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout/peper toe.
- Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Verhit een wok op middelhoog vuur met wat olijfolie.
- Voeg de kip, Italiaanse kruiden en een snuf zout en peper toe. Bak, terwijl je regelmatig roert, de kip gaar.
- Voeg de in stukken gesneden asperges toe en roerbak ongeveer 3 minuten mee.
- Doe dan de paprika reepjes erbij en warm even door. (het is lekker als deze knapperig blijven)
- Voeg als laatste de orecchiette en doperwten toe en roer goed door.
- Vervolgens voeg je naar smaak de pesto toe. Maak eventueel af met wat extra Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Pin deze pastasalade!

Trackbacks/Pingbacks