Het is weer eens tijd om een lekker paleo snoepje te delen; deze amandel-kokos bonbonnetjes. Een overheerlijke traktatie bij een kopje koffie of thee.
Krijg je binnenkort bezoek en wil je ze een keer eens wat lekkers én gezonds geven bij de koffie? Dan zijn deze bonbonnetjes echt een aanrader. Omdat ze zoet en omhuld met chocolade zijn heb je helemaal niet het idee dat je nou iets gezonders zit te snoepen. Maar deze variant doet echt niet onder voor de bonbonnetjes die je in de winkel koopt. Eigenlijk vind ik deze zelfs veel lekkerder…
Met onderstaand recept maak je ongeveer 15 bonbonnetjes, een beetje afhankelijk natuurlijk van hoe groot je ze snijdt. De vorm die ik gebruikte hiervoor is ongeveer 18 bij 12 cm.
Amandel-kokos bonbonnetjes
Ingrediënten
Ingrediënten eerste laag
- 50 g amandelmeel
- 2 el kokosmeel
- 2,5 el kokosolie gesmolten
- 1 el honing
- 1 el kokosbloesemsuiker
- snufje zout
Ingrediënten tweede laag
- 45 gr kokosrasp
- 40 g honing
Ingrediënten omhulsel
- 160 g pure chocolade
Instructies
- Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier.
- We beginnen met de eerste laag:
- Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en meng tot een plakkerige massa.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Verder met de tweede laag:
- Meng beide ingrediënten goed met elkaar. Lukt het niet goed? Verwarm het dat even in de oven, hierdoor wordt de honing vloeibaarder.
- Verdeel het mengsel over de eerste laag in de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast (of een klein half uurtje in de vriezer) zodat het goed kan uitharden.
- Verder met het chocolade omhulsel;
- Breek de chocolade in stukken en smelt au-bain-marie.
- Haal de vorm uit de koelkast/vriezer en haal de vulling eruit. Snijd dit in kleine blokjes.
- Leg 1 blokje op een klein vorkje en laat in de chocolade zakken. Haal uit de chocolade en tik enkele keren op de rand (voorzichtig!) om overtollige chocolade eraf te laten druipen.
- Leg op een velletje bakpapier.
- Herhaal bovenstaande tot je alle bonbonnetjes hebt gemaakt. Zet in de koelkast om uit te harden.
Trackbacks/Pingbacks