Deze friszoete rauwkostsalade is echt 1 van mijn nieuwe favorieten. Het is zo’n salade die eigenlijk overal lekker bij is. Heerlijk bij elke avondmaaltijd, als bijgerecht bij de BBQ of wat denk je als lunch?

Deze salade is eigenlijk een beetje een coleslaw 2.0. Heerlijk fris en romig, de perfecte combinatie. Vroeger vond ik deze altijd kant-en-klaar in de supermarkt en dat was altijd weer een feestje om te eten. Maar eigenlijk maak je deze friszoet rauwkostsalade net zo makkelijk zelf. Fijn is dat ook dat er geen onnodige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd hoeven te worden!

De appel en granaatappelpitjes zorgen echt voor een lekkere verrassing in deze salade. Een beetje zoete crunch die de rauwkostsalade helemaal af maakt. Mocht je trouwens willen, dan maak je dit receptje wellicht nog beter door eigengemaakte mayonaise te gebruiken voor de dressing. Of vervang de mayonaise eens door yoghurt; ook heerlijk!

friszoete rauwkost

De restjes zijn perfect om de volgende dag als lunch te eten. Of maak gewoon meteen een dubbele portie, dan weet je zeker dat er iets overblijft 😉 . Dat vind ik altijd het fijne aan dit soort recepten; je kunt ze op meerdere manieren inzetten en bij verschillende eetmomenten serveren. Als bijgerecht bij elke maaltijd of de BBQ, of bij de lunch; het is altijd lekker!

friszoete rauwkost
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Friszoete rauwkostsalade

Het perfecte bijgerecht voor elke maaltijd!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Ingrediënten salade

 • 100 g spitskool
 • 75 g worteljulienne
 • 80 g bleekselderij (2 stengels)
 • 2 bosuitjes
 • 0.5 appel fris-zoet
 • 75 g granaatappelpitjes

Ingrediënten dressing

 • 3 el mayonaise
 • 1 tl citroensap
 • 1 el water
 • 1 tl oregano
 • 1 snuf zout

Instructies

 • Maak de bleekselderij schoon en snij in dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snij in dunne ringen.
 • Snij de appel in kleine stukjes.
 • Meng spitskool, wortel, bleekselderij, bosui, appel en granaatappelpitjes in een kom door elkaar.
 • Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en klop goed door elkaar. Schep de dressing door de rauwkost.
 • Je kunt de salade meteen serveren of in de koelkast bewaren tot gebruik.

Pin deze friszoet rauwkostsalade!

friszoet rauwkostsalade

Ben je op zoek naar meer lekkere salade recepten? Op deze pagina staan ze allemaal bij elkaar!