Je kent ze wel deze broodsticks, bij menig restaurant verschijnen ze op tafel, voordat al het “echte” komt, met verschillende soorten dips. Het nadeel is dan dat ze zo lekker zijn dat je maar blijft eten en voor je het in de gaten hebt heb je samen met je gezelschap het hele mandje al weg geknaagd.

Weet je dat het eigenlijk écht ongelofelijk makkelijk is om ze zelf te maken?! Zo kun jij ze ook op tafel zetten bij bijvoorbeeld een feestje, bbq of etentje. Wedden dat ze in de smaak vallen?!

Brood bakken is zo’n ding wat in mijn hoofd echt ongelofelijk moeilijk is. Een uitdaging, iets wat niet meteen goed gaat en waarvoor je echt veel moet oefenen. Daarom doe ik het dus ook eigenlijk echt nooit. Ja ok, ik heb 1 of 2 keer een broodje gebakken met een kant-en-klaar mix, maar dat was het dan ook wel.

Broodsticks van speltmeel

Toen ik deze broodsticks op de blog van My happy kitchen zag staan wist ik dat ik deze zou gaan maken voor de foodblogswap. Gewoon om weer eens uit mijn comfortzone te stappen. Enne; ja ze zijn echt ongelofelijk lekker én makkelijk te maken!

Het originele recept maakt gebruik van bloem, maar dat heb ik vervangen door speltmeel.

Broodsticks van speltmeel

Heerlijk en makkelijk om te maken!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Rijstijd1 uur 15 min
Totale tijd1 uur 45 min
Porties: 6 broodsticks

Ingrediënten

  • 150 g speltmeel
  • 2 gr gedroogde gist
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 1 el rozemarijn (gedroogd)
  • 1 snufje zout
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml lauwwarm water
  • grof zeezout

Instructies

  • Doe het speltmeel en de gist in een kom en mix dit door elkaar.
  • Voeg alle overige ingrediënten (behalve het grove zeezout) toe en kneed (met de hand of in een keukenmachine met deeghaken) in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Dek de kom af met een theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur. (het deeg zal verdubbelen)
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol hier de broodsticks van. (dat mag best een beetje rustiek) Leg de broodsticks op de bakplaat en dek af met de theedoek. Laat 15 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer de broodsticks in met wat water en bestrooi met het grove zeezout.
  • Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 12 minuten goudbruin en gaar.

Pin deze broodsticks!

broodsticks