Deze courgette gevuld met tonijn is een lekker en gezond receptje! Als ik mijn courgette vul is dat normaal eigenlijk standaard met gehakt, maar de courgette met tonijn vullen is misschien nog wel veel lekkerder!

Dit is weer een makkelijk receptje, want daar ben ik toch wel groot fan van. Binnen ongeveer 30 minuten heb je deze courgette namelijk op tafel staan. Maak daarbij bijvoorbeeld een groene salade, rijst of pasta; alles is lekker! Uiteraard ook perfect als lunch; dan heb je aan een halve courgette genoeg.
En ben je fan van kaas? Strooi er dan nog wat geraspte kaas overheen voordat de gevulde courgettes afgebakken worden.

Courgette gevuld met tonijn

Ingrediënten
– 1 courgette
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 tl ras el hanout (kruidenmengsel)
– 1 volle el tomatenpuree
– 1 blikje tonijn (185 gram)
– olijfolie
– zout en peper

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snij de courgette in de lengte doormidden en gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit te scheppen. (bewaar het vruchtvlees)

Leg beide helften in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en royaal met zout en peper.
Bak ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Snij het vruchtvlees van de courgette fijn.

Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en ui aan tot de ui glazig ziet.
Voeg het vruchtvlees van de courgette toe en bak 2 minuten mee.

Voeg ras el hanout, tomatenpuree en een snuf zout toe en bak enkele minuten mee.
Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan het mengsel, roer goed door.

Haal de courgettes uit de oven en vul met het tonijnmengsel.
Bak de courgettes nog eens 10 minuten in het midden van de oven.