Popcorn, 1 van mijn favoriete snacks om een flink aantal redenen! In dit artikel geeft ik je 10 redenen om er meer van te eten, waarvan er 3 heerlijke receptjes zijn en 1 een handig product om je popcorn mee te maken.

Heb je zelf nog een aanvulling op onderstaand lijstje? Laat het dan vooral weten in een reactie!

1. Laag in calorieën

Popcorn als snack is perfect als je let op je calorie-inname. Met maar 39 calorieën per handje (naturel) popcorn kun je er dus lekker van snacken! Ga je voor de naturel variant en pof je met lucht (dus zonder olie) dan is het helemaal de beste keuze.

2. Eiwitten in popcorn

Nog zo’n fijn weetje; er zitten flink wat eiwitten in. Er zit per 100 gram maar liefst 11 gram eiwitten in.
Eiwitten zijn erg belangrijk voor je lichaam, deze leveren namelijk onder andere aminozuren. Dit zijn een soort bouwstenen voor eiwitten in je lichaam, iets waar je lichaam écht niet zonder kan. Genoeg eiwit eten is dus belangrijk voor een goede gezondheid.

3. Ze vervelen nooit

Het voordeel van popcorn is dat je er echt alle kanten mee uit kunt. Eet ze naturel, gezoet, gezouten of met specerijen; alles is mogelijk! Kijk onderaan dit artikel voor 3 heerlijke receptjes.

4. Voor de snaai tussen maaltijden door

Ja ook voor de lekkere trek tussen maaltijden door is popcorn ideaal! Omdat het vooral veel lucht is heb je veel volume met weinig calorieën (zie puntje 1).

5. Glutenvrij

Voor de mensen die helaas geen gluten verdragen (en ook voor de mensen die ervoor kiezen om minder gluten te eten); het is van nature glutenvrij. Let uiteraard als je echt geen gluten mag eten op de verpakking in verband met kruisbesmetting.

6. Goedkoop

Popcorn is goed voor je portemonnee! Als je het zelf maakt dan is het uiteraard het goedkoopste. Een zakje van 900 gram kost bij de blauwe supermarkt € 1,49. En met al 50 gram pofmaïs maak je een flinke bak popcorn waar je makkelijk met 2 personen (of meer) van kunt eten.

Popcorn

7. De popcornmaker van Joseph Joseph

Met deze popcornmaker wordt het wel heel erg makkelijk om zelf je popcorn te poppen! Geen gehannes met pannen of olie én je hoeft niet bang te zijn om je handen te branden aan een hete verpakking of pan.
De popcornmaker is gemaakt van een hittebestendig siliconen, daardoor wordt de maker niet heet en kun je deze meteen als serveerschaal gebruiken. Om het helemaal makkelijk te maken; er zit een insert in die precies aangeeft hoeveel pofmais je erin moet doen. Als de popcorn klaar is haal je deze uit de magnetron, in het deksel zitten gaatjes; houd de popcornmaker ondersteboven en schudden maar! Op deze manier vallen ongepopte maiskorrels zo uit de bak.

Persoonlijk ben ik met deze popcornmaker onwijs blij! Snel en makkelijk in het gebruik en dat is prettig als je zin hebt in een lekkere snack.

De popcornmaker van Joseph Joseph schaf je aan voor € 24,- bij bijvoorbeeld bol.com

8-9-10. Lekkere receptjes!!

Popcorn

Karamel popcorn

Ingrediënten
– 1 bakje popcorn
– 1 klontje boter
– flinke scheut poedersuiker

Bereiding
Verhit een wok op middelhoog vuur.

Smelt hierin de boter. Voeg, als de boter gesmolten is, de poedersuiker toe en roer door tot deze is opgenomen.

Voeg de popcorn toe en roer door tot alle popcorn bedekt is met een laagje karamel.

! Voorzichtig, niet meteen eten! Deze popcorn wordt gevaarlijk heet!

 

Popcorn

Popcorn met roze chocolade en discodip

Ingrediënten
– 1 bakje popcorn
– 20 gr witte chocolade
– 1 tl kokosolie
– enkele druppels rode kleurstof
– discodip

Bereiding
Smelt de witte chocolade au-bain-marie.
Voeg de kokosolie en kleurstof toe en roer goed door.

Verdeel de chocolade over de popcorn en bestrooi meteen met de discodip.

 

Popcorn

Rozemarijn-paprika popcorn

Ingrediënten
– 1 bakje popcorn
– 1 el olijfolie
– 1 tl rozemarijn
– 0,5 tl paprikapoeder

Bereiding
Verhit de olijfolie in een wok.
Voeg de rozemarijn toe en laat bakken tot het begint te geuren (ongeveer 1 minuut).

Voeg de popcorn toe en bestrooi met het paprikapoeder.
Hussel door en serveer.

 


De popcornmaker heb ik ontvangen om te testen. Uiteraard zijn alle meningen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.