Deze portobello met geitenkaas en walnoten is echt overheerlijk als lunch of bij het diner! Ze zijn zo onwijs lekker dat je ze eigenlijk elke dag wel zou kunnen eten.

Perfect als een goed vullende lunch, want ze zijn zowel warm als koud erg lekker. Neem ze bijvoorbeeld mee naar je werk of maak ze als warme lunch thuis op een regenachtige dag. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor het diner! Bijvoorbeeld als vleesvervanger voor een gast/jijzelf/.. die vegetarisch eet. Of wat denk je om er een heerlijke maaltijdsalade omheen te maken? Ja je kunt er wat mij betreft echt alle kanten mee op!

De portobello is de grote broer/zus van de standaard champignons. Dat maakt ze ideaal om te vullen (dat kan ook met de kleinere variant, maar met deze is het wel erg gemakkelijk) of bijvoorbeeld om als broodje te gebruiken. Ze zijn lekker vlezig en aards, wat goed combineert met veel verschillende smaken.

Portobello met geitenkaas en walnoten

Portobello met geitenkaas en walnoten

Een perfecte lunch of voorgerecht.
Voorbereiding10 min
Bereiding12 min
Totale tijd22 min
Porties: 2 poties

Ingrediënten

  • 2 portobello's
  • 60 g walnoten
  • 50 g geitenkaas
  • 1 kneepje citroensap
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 0,5 tl oregano
  • 1 snuf zout en peper
  • 80 g rucola (of andere sla)
  • 50 g wortel julienne

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe de walnoten, geitenkaas, citroensap, zongedroogde tomaten, oregano en een snuf zout en peper in de keukenmachine en mix tot je een egaal mengsel hebt.
  • Pak de portobello’s en snijd het steeltje er uit. Vul de holtes van de portobello’s met het geitenkaas-walnotenmengsel.
  • Leg de portobello’s in een ovenschaaltje en bak ze in 12 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Verdeel de rucola en wortel julienne over 2 borden en leg hierop de portobello's. Bestrooi eventueel met nog wat extra grof gehakte walnoten.

Pin deze portobello’s!