Deze zuurdesem met biefstukpuntjes gebakken met sojasaus is echt een overheerlijke maaltijd! Boordevol smaak en ook nog eens helemaal niet moeilijk te maken.
Dit is zo’n receptje wat ik al langer maak maar ik nog nooit uitgewerkt heb voor hier op de website. Wellicht ook omdat als ik dit maak ik dan ook snel wil eten. Want met warme biefstukpuntjes is het toch wel het lekkerste :). De foto’s hierbij heb ik dan ook redelijk snel gemaakt en manlief zat toen al lekker te smikkelen.
Dus, ben je nog op zoek naar een smaakvol en makkelijk receptje? Dan is dit vast waar je naar op zoek bent! Perfect voor de echte meat-lover, maar ook iemand die liever wat minder vlees eet zal hier van smikkelen. Garneer de zuurdesem helemaal naar wens.
Ingrediënten, 2 personen
– 4 sneeën zuurdesem brood
– 200 gr biefstukpuntjes
– 2 el sojasaus
– 1 teentje knoflook
– 75 gr rucola
– 1 el olijfolie
– 1 tl tijm
– 250 gr cherry tomaatjes
– 1 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Doe de cherry tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met zout.
Bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak het teentje knoflook schoon en snijd fijn.
Verhit een koekenpan op hoog vuur.
Bak hierin de biefstukpuntjes met de sojasaus, knoflook en een snuf zout en peper.
Meng in een schaaltje de rucola met 1 el olijfolie, tijm en een snuf zout en peper.
Leg een snee zuurdesem op een bord en verdeel hier vervolgens de rucola, biefstukpuntjes en cherry tomaatjes overheen.
Tip: Schaaf er nog wat Parmezaanse kaas overheen!
Mmm dit lijkt mij lekker!