Deze appelcake van amandelmeel is glutenvrij, lactosevrij en ook nog eens erg smaakvol en lekker. Oh en makkelijk te maken 🙂 , perfect dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.

Voor deze appelcake besloot ik eens om geen kaneel toe te voegen. Ja kaneel en appel zijn echt een gouden combi maar citroen en appel smaakt ook geweldig lekker samen! Daarbij maakt de citroen deze cake lekker fris en iets minder herfstig. Ben jij wel in de herfst-stemming? Vervang dan de citroen door een theelepel kaneel.

Paleo baksels, in het begin had ik er echt een haat-liefde verhouding mee. Vaak waren ze erg droog, of te nat, of ze werden gewoon echt niet gaar. Om nog maar niet te spreken over de smaak… door de jaren heen ben ik erachter gekomen hoe je wél lekker paleo kunt bakken, daar is deze cake een geweldig resultaat van!

Appelcake amandelmeel

Deze appelcake van amandelmeel is lekker bij de thee of koffie, maar ook als ontbijtje misstaat deze niet. Dat is uiteraard hoe ik de cake gegeten heb 😉 , want jezelf verwennen is altijd een goed idee!

Ik gebruik een springvorm van 18 centimeter doorsnee in onderstaand recept, daaruit kun je ongeveer 6 stukken snijden. Deze pushpan gebruik ik nu al een lange tijd en is in mijn ogen echt de perfecte bakvorm!

Appelcake van amandelmeel

Een heerlijke appelcake die past binnen de paleo levensstijl
Voorbereiding15 min
Bereiding1 uur 5 min
Totale tijd1 uur 20 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 60 ml olijfolie
  • 80 g honing
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 appels bv. elstar
  • 3 el amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
  • Roer amandelmeel en bakpoeder door elkaar in een kom.
  • Voeg olijfolie, honing, vanille extract, eieren en de citroenrasp toe en mix goed door elkaar.
  • Snijd de klokhuizen uit de appels en de appels (inclusief schil) in blokjes. Schep deze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvorm en druk aan. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de cake 65-75 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Laat de cake ongeveer 20 minuten afkoelen in de springvorm na het bakken.

Pin it!

appelcake van amandelmeel

Op zoek naar meer lekkere paleo recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina!