Deze ratatouille met geitenkaas is ideaal als je zin hebt in een maaltijd zonder vlees. Boordevol verschillende groenten en smaak wordt het zeker smullen!
Eten doe je ook vooral met je ogen en dat is nou precies wat goed gaat met een goed gevulde ratatouille. Al die verschillende groentes en kleuren, daarvan weet je gewoon dat het lekker zal gaan smaken. De geitenkaas maakt deze maaltijd helemaal af. Eventueel serveer je er nog een broodje of een groene salade bij.
Ratatouille met geitenkaas
Boordevol smaak en groenten!
Ingrediënten
- 250 g pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 90 g zwarte olijven
- 125 g geitenkaas
Instructies
- Schil de pompoen en snijd in blokjes.
- Verhit 2 el (olijf)olie in een pan en bak hierin zachtjes de pompoen aan.
- Snijd ondertussen de ui in grove stukken en de knoflook fijn. Voeg na 5 minuten aan de pompoen toe en roer door.
- Maak ondertussen de overige groenten schoon en snijd in grove stukken.
- Voeg de groenten toe aan de pompoen en bak 5 minuten mee.
- Voeg Italiaanse kruiden, paprikapoeder, tomatenblokjes en een flinke snuf zout en peper toe en roer door. Doe de deksel op de pan en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen op een klein vuurtje. Roer af en toe door.
- De laatste 5 minuten mogen de zwarte olijven er doorheen.
- Serveer de ratatouille met de geitenkaas.
Die ratatouille heb ik gemaakt. Het was heerlijk. Een schot in de roos. Heb er heerlijk naanbrood bij geserveerd. Was zeer geslaagd.
Dat klinkt goed!