Deze Hollandse salade met geitenkaas is echt ideaal als lunch. Een lunch die goed vult en ook nog eens heerlijk smaakt; dat wil ik elke dag wel.

Het fijne aan salades als lunch eten is dat je er zo goed mee kunt variëren. Net zoals ik niet elke dag een boterham met kaas zou willen, wil ik ook niet elke dag precies dezelfde salade. Over het algemeen smaakt (bijna) alles lekker in salades en hoef je er niet perse echt over na te denken. Maar deze salade doet me een beetje denken aan het jaren 80/90 feestje; augurken, blokjes kaas, gevuld ei. Je snapt me wel toch? 😉

Maar goed, een lekkere Hollandse salade dus!

Hollandse salade geitenkaas

Ingrediënten
– 2 handen gemengde sla
– 1 ei
– kwart komkommer
– handje cherry tomaatjes
– 2 augurken
– 2 el old white geitenkaas in blokjes*
– olijfolie en witte wijnazijn
– zout en peper

 

Bereiding

Kook het ei gaar zoals jij dat het lekkerste vindt.

Snijd de komkommer en augurken in stukjes en de cherry tomaatjes doormidden.
Verdeel de sla over een bord/lunchbox en daar overheen de komkommer, augurk en cherry tomaatjes.

Snijd de kaas in blokjes en verdeel over de salade.

Laat het ei schrikken, pel deze en snijd in kwarten. Leg op de salade.

Besprenkel de salade net voor je gaat eten met olijfolie, witte wijnazijn en een snuf zout en peper.

 

* uiteraard kun je de kaas vervangen door jouw favoriete kaas. De old white geitenkaas is wel echt het proberen waard!