Deze pizza met halloumi en cervelaat is onwijs lekker en vol van smaak! Als fan van halloumi en cervelaat dacht ik; laat ik ze eens combineren op een pizza. Want als iets afzonderlijk lekker smaakt, dan smaakt het wellicht ook lekker samen. Nou ik kan je vertellen; experiment geslaagd!

Een tijdje geleden ontdekte ik de kant en klare pizzabodems bij de AH en deze wilde ik graag eens proberen. Van een pizza op z’n tijd kan ik namelijk echt genieten maar ik vind het dan extra leuk en lekker om ze zelf te beleggen. Daarvoor zijn die kant en klare bodems dus ideaal! Dit zijn de bodems die ik dan koop.
Natuurlijk kun je ook zelf het pizzadeeg maken.. en ja.. ik weet dat dat niet zo moeilijk is.. maar daar heb ik dan vaak toch eigenlijk weer net geen zin in 🙂

Zoals je kunt zien op de foto’s heb ik niet zoveel extra kaas over de pizza gestrooid, eigenlijk is het zo weinig dat ik het wellicht net zo goed gewoon achterwege had kunnen laten. Voel je dus vrij om daar meer van te maken, of zoals ik net zei; gewoon weg te laten.

pizza met halloumi

Ingrediënten
– 40 g cervelaat, in dunne plakjes
– 70 g halloumi, in plakken
– kwart courgette, in dunne plakken
– halve rode ui, in dunne ringen
– 1 pizzabodem met saus
– 3 el geraspte kaas

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht).

Verdeel de cervelaat, halloumi, courgette en rode ui over de pizzabodem.
Bestrooi met de geraspte kaas.

Bak de pizza in 9 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

pizza halloumi cervelaat