Deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel maken we met ricotta. De muffins worden er echt onwijs lekker van!
Ik had nog een half bakje ricotta over van een ander recept en was aan het bedenken om daar iets lekkers mee te maken. Pannenkoekjes heb ik er al eens mee gemaakt en dat was ook erg geslaagd, dus ik wilde er graag iets zoets mee maken. Al eerder maakte ik muffins met skyr, dus waarom niet ook een keer met ricotta?
De sinaasappelrasp die verwerkt wordt in de suiker en er ook als topping overheen gaat maakt deze muffins extra speciaal en lekker. In combinatie met de blauwe bessen zijn ze echt om je vingers bij af te likken.
Deze muffins zijn wel wat steviger en minder luchtig waardoor ze bijna een brood-gevoel krijgen.
Ingrediënten, voor 5 muffins
– 50 g suiker
– rasp van een halve sinaasappel (ongeveer 5 gram)
– 95 g ricotta
– 1 ei
– 55 g boter, gesmolten en afgekoeld
– 1 tl vanille-extract
– 125 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout
– handvol blauwe bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Zet alvast 5 muffinvormpjes klaar.
Meng de suiker en de sinaasappelrasp door elkaar.
Mix ricotta, ei, boter en vanille-extract goed door elkaar in een kom.
Zeef bloem en bakpoeder erboven en voeg het snufje zout en 2/3 van het suikermengsel toe. Meng tot een egaal beslag.
Schep de blauwe bessen door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi ze met het resteren suikermengsel.
Bak de muffins in 25-30 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.