Deze eiersalade zonder mayonaise is echt onwijs lekker en smaakt perfect bij ontbijt, brunch of lunch. We maken de eiersalade met Griekse yoghurt en laten dus de mayonaise achterwege.
Dit recept is ontstaan omdat ik weer meedoe aan de foodblogswap. Deze keer mocht ik een receptje uitkiezen van ‘Out mijn keuken’, het blog van Esther. Ik zag meer dan genoeg lekkere recepten die ik wel eens wilde maken. Tot ik een basisrecept tegenkwam voor eiersalade.. Ik had nog Griekse yoghurt staan en besloot eens een andere versie te maken van de welbekende eiersalade met mayonaise. (die overigens ook erg lekker is natuurlijk 🙂 )

Eiersalade is wat mij betreft echt zo’n klassieke salade. Maar wel 1 die je lekker op kunt pimpen met wat extra’s zodat het weer eens wat anders dan de variant in de winkel is. Want het is zo gemakkelijk om te maken… waarom zou je deze nog in de winkel kopen?
Eiersalade zonder mayonaise
Ingrediënten
- 5 eieren
- 3 augurken zoet-zuur
- 4 el Griekse yoghurt
- 0.5 tl kerriepoeder
- 1.5 tl bieslook gedroogd
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Kook de eieren hard en laat ze vervolgens schrikken onder ijskoud water. Laat ongeveer 5 minuten staat zodat ze goed zijn afgekoeld.
- Snijd de augurken fijn en doe in een kommetje.
- Pel de eieren, snijd fijn en doe bij de augurken.
- Voeg de overige ingredienten toe en breng op smaak met een snuf zout en peper. Roer alles goed door, proef en voeg eventueel wat extra kruiden/zout toe.
Pin it!

Door zalvig gekookte eieren tegenruiken of de helft hard en de andere helft zacht, heb je helemaal geen smeuïgmaker nodig èn de salade krijgt een vollere eiersmaak