Deze salade met venkel, appel en walnoot is de perfecte lunch! Weer eens wat anders dan anders door de toevoeging van venkel.

Venkel is zo’n groente waar ik persoonlijk echt gek op ben. Het smaakt rauw, gestoofd en gebakken erg lekker. In deze salade verwerken we rauwe venkel wat perfect combineert met de appel en honing. Een lunch boordevol vitamines en smaak dus!
Mis jij de eiwitten in deze lunch echt? Voeg dan bijvoorbeeld wat gerookte kip of zalm toe.

Eigenlijk kook ik vrij weinig met venkel terwijl ik de smaak wel echt lekker vind. Waarom dat zo is weet ik eigenlijk niet zo goed… Misschien omdat de venkel in de supermarkt altijd een beetje weggemoffeld ligt voor mijn gevoel? Als ik zo nadenk kan ik namelijk in 1 keer naar de tomaten/paprika/courgette lopen, maar de venkel? Daar moet ik altijd naar zoeken.

Salade met venkel appel walnoot

Ingrediënten, voor 2 personen
– 150 g gemengde sla
– 1 venkel
– 1 harde appel (bv pink lady)
– 6 el walnoten
– Olijfolie
– Honing
– Zout en peper

 

Bereiding
Maak de venkel schoon en snijd of schaaf (met de mandoline) de venkel in dunne plakken.
Snijd de appel in dunne plakken.
Hak de walnoten grof.

Verdeel de sla over 2 borden met daar overheen de venkel, appel en walnoten.

Besprenkel met olijfolie en honing naar smaak.
Bestrooi met een snuf zout en peper.