Deze Marokkaanse kip salade is zo lekker, die wil je elke dag wel eten! De kip smaakt door de baharat ( Oosterse specerijen) en citroen echt ongelofelijk lekker. Baharat is 1 van mijn favorieten specerijenmengsels en kun je gewoon kopen in de supermarkt.

Met deze salade heb je een overheerlijke lunch te pakken. Wat mij betreft is er niks zo lekker als afwisseling, want elke dag dezelfde lunch wordt op een gegeven moment ook maar saai. Maar ook als diner zou deze salade erg lekker zijn. Voeg dan eventueel een broodje, wat couscous of extra groenten toe.

Marokkaanse kip salade

Ingrediënten, voor 2 personen
– 200 g kip
– 2 tl baharat
– 1,5 citroen
– 120 g sla
– 1 rode ui
– 1 wortel
– 4 tomaten
– 1 rode paprika
– Olijfolie
– Zout en peper

 

Bereiding
Snijd de kip in reepjes en doe in een kommetje.
Voeg baharat toe en het sap van een hele citroen. Roer goed door en laat minimaal 30 minuten marineren.

Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
Rasp de wortel.
Snijd de tomaten en paprika in dunne plakjes.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de gemarineerde kip gaar.

Verdeel de salade over 2 borden en daar overheen de; ui, wortel, tomaat, paprika en kip.

Besprenkel met olijfolie en het sap van een halve citroen.
Breng op smaak met zout en peper.