Yes, nog maar een paar weekjes en dan is het zo ver! Dan gaan we op vakantie naar Amerika en wel naar Californië. In dit artikel deel ik onze voorbereidingen, want sommige dingen kun je wel een beetje plannen van te voren toch?

We gaan dus 2,5 week op vakantie, door Californië, met de camper! IEKKK haha met de camper! Wij zijn normaal echte luxe-paardjes die op vakantie gaan naar een all-inclusive resort, dus deze vakantie is wel echt wat anders. Maar dat is ook niet voor niks, al jaren willen we deze vakantie maken maar het kwam er elke keer niet van… Dan lagen we toch weer met onze billen in het zand op een warm eiland. Niks mis mee natuurlijk! Maar nu is het toch echt tijd voor wat anders!

ROADTRIP!!

Route californië

Hierboven zie je wat grofweg onze route gaat worden; Van San Francisco via Las Vegas en de Grand Canyon naar Santa Barbara om vervolgens weer het vliegtuig te pakken in Los Angeles. Nu moet ik zeggen dat onze route zeer zeker nog niet helemaal vastligt. Dit is gewoon een grof geschatte route omdat we wel ongeveer weten wat we willen zien.
Hoelang we op plaatsen blijven is ook zo’n dingetje dat nog helemaal niet vast ligt. Vinden we het ergens super tof? Dan blijven we een paar dagen. Niks aan? Dan gaan we verder.

Het enige wat we zeker weten is dat we de eerste twee dagen in San Francisco blijven. We moesten hier sowieso een nacht blijven omdat we pas de dag erna de camper mogen ophalen, maar hier hebben we nog een dag aan vast geplakt. Mochten we daarna nou langer in San Francisco willen blijven dat kan dat uiteraard ook. Dan halen we de camper op en parkeren die ergens net buiten de stad. Lekker toch zoveel vrijheid?!

We willen sowieso graag Yosemite Valley, Sequoia National Forest, Death Valley en de Grand Canyon bezoeken. Joshua Tree ligt op de route en kunnen we eigenlijk ook niet overslaan. Verder qua steden is het San Francisco, Las Vegas en Santa Barbara. En uiteraard zullen we nog veel meer plaatsjes onderweg tegenkomen die wellicht het bezoeken waard zijn!
Aan de hand daarvan maakten we bovenstaande route, op die manier wisten we ook wat grofweg het aantal mijlen zou zijn dat we gaan rijden. (handig bij het boeken van de camper)

Ik heb alvast wat fijne plaatjes opgezocht van parken die we gaan bezoeken en zo krijg ik er alleen nog maar meer zin in!

Yosemite

YOSEMITE – Photo by Quentin Dr

Death valley

Photo by Tracy Zhang

Grand Canyon

Photo by Gert Boers

We kennen een aantal mensen die deze reis ook maakten (mijn moeder & stiefvader en mijn tante & oom) dus die konden we meteen om tips en advies vragen. Zo kregen we ook meteen een aantal reisgidsen, kaarten en een tomtom mee. Handig! Zo kun je je helemaal goed voorbereiden. Daarnaast kocht ik zelf ook nog een Lonely planet van Californië. Ook vroeg ik mijn volgers op instagram of zij nog tips hadden.

Ik heb al een hotel geboekt in San Francisco en eromheen al gezocht naar een goed restaurant. Zodat we die eerste dag lekker op ons gemak alles kunnen doen zonder echt te hoeven nadenken. Het hotel zit in het centrum dus dat is al helemaal makkelijk. Hiervan ga ik nu overigens nog niks delen, aangezien ik eerst zeker wil weten hoe/wat en of het wel het vermelden waard is ;).

De tips die ik van mijn volgers op instagram kreeg voor Californië deel ik hieronder.

Praktische camper tips;

  • Regel een kartonnen doos om de boodschappen in te bewaren die niet meer in de kastjes passen
  • Neem veel water mee

Eten & Drinken tips;

  • Pizza ZA in San Francisco
  • Sourdough bread eten bij Fishermans Waf in San Francisco
  • Toetjes all-you-can-eat in Las Vegas

To-do tips;

  • Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon
  • Zonsopgang en/of zonsondergang is prachtig in de Grand Canyon
  • Fietsen huren in San Francisco.
  • Alcatraz
  • De parken, zoals Zion, Yosemite, Sequoia

 

Uiteraard ging ik ook op zoek naar bloggers die hier wellicht al een artikel over geschreven hadden. Die zijn er zeker te vinden! Hieronder enkele leuke links om eens uitgebreid naar te kijken;

Myfootprints maakte een reis door het westen van Amerika; ik zie aan hun blog dat hun iets dieper Amerika ingaan dan wij, maar een groot deel komt overeen. Na het zien en lezen van dit artikel heb ik er alleen maar meer zin in!

Op Yourtravelguideonline vind je een aantal verschillende artikelen over het westen van Amerika. Mét geweldig mooie foto’s! Daarnaast een handig artikel hoe je het beste je 48 uur in San Francisco kunt besteden.

Op de website Sherypaul vind je ook een flink aantal artikelen over Californïe. Wel in het Engels, maar hé daar heb ik geen problemen mee. Zij laten je zien dat je ook met een baby goed die reis kunt maken en veel dingen kunt ondernemen.

Op Travelwriter vind je de ultieme roadtrip van Anniek langs de westkust van USA. Met uitstapjes naar het binnenland zoals onder andere de Grand Canyon.

Voor een filmpje over de mighty 5 van Utah kun je terecht op Eenbergwerk. Heel tof om zo de 5 parken te zien! Wij doen ze helaas niet allemaal aan, maar wat een geweldig leuk om te zien zo.

Lizlovelife maakte vorig jaar met haar man en peuter van 2 een trip van 17 dagen door Californië, met de camper. In het artikel lees je enkele handige tips.

Geen artikel, maar wel tips van Vertruffelijk;
– Tahoe Joe’s is een ongelofelijk lekker steakhouse waar we nog steeds aan terugdenken.
– Ga zeker lunchen bij The Fisherman’s Warf in San Francisco.
– Qua natuur/bezienswaardigheden vond ik Yosemite en zonsopgang in The Grand Canyon het mooiste van onze rondreis. Het Monterey aquarium vonden we zowel leuk als indrukwekkend.

 


Dit artikel zal nog wat uitgebreider worden naarmate de voorbereiding vordert! Dus sla dit bericht vooral op, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg me op social media om alles op de voet te volgen!

En heb je nog tips voor ons? Laat het dan vooral weten in de reacties!