Hotspots Inspiratie Persoonlijk

Met de Camper door Californië – De Voorbereidingen

Voorbereiding vakantie californie

Tags:     

Yes, nog maar een paar weekjes en dan is het zo ver! Dan gaan we op vakantie naar Amerika en wel naar Californië. In dit artikel deel ik onze voorbereidingen, want sommige dingen kun je wel een beetje plannen van te voren toch?

We gaan dus 2,5 week op vakantie, door Californië, met de camper! IEKKK haha met de camper! Wij zijn normaal echte luxe-paardjes die op vakantie gaan naar een all-inclusive resort, dus deze vakantie is wel echt wat anders. Maar dat is ook niet voor niks, al jaren willen we deze vakantie maken maar het kwam er elke keer niet van… Dan lagen we toch weer met onze billen in het zand op een warm eiland. Niks mis mee natuurlijk! Maar nu is het toch echt tijd voor wat anders!

ROADTRIP!!

Route californië

Hierboven zie je wat grofweg onze route gaat worden; Van San Francisco via Las Vegas en de Grand Canyon naar Santa Barbara om vervolgens weer het vliegtuig te pakken in Los Angeles. Nu moet ik zeggen dat onze route zeer zeker nog niet helemaal vastligt. Dit is gewoon een grof geschatte route omdat we wel ongeveer weten wat we willen zien.
Hoelang we op plaatsen blijven is ook zo’n dingetje dat nog helemaal niet vast ligt. Vinden we het ergens super tof? Dan blijven we een paar dagen. Niks aan? Dan gaan we verder.

Het enige wat we zeker weten is dat we de eerste twee dagen in San Francisco blijven. We moesten hier sowieso een nacht blijven omdat we pas de dag erna de camper mogen ophalen, maar hier hebben we nog een dag aan vast geplakt. Mochten we daarna nou langer in San Francisco willen blijven dat kan dat uiteraard ook. Dan halen we de camper op en parkeren die ergens net buiten de stad. Lekker toch zoveel vrijheid?!

We willen sowieso graag Yosemite Valley, Sequoia National Forest, Death Valley en de Grand Canyon bezoeken. Joshua Tree ligt op de route en kunnen we eigenlijk ook niet overslaan. Verder qua steden is het San Francisco, Las Vegas en Santa Barbara. En uiteraard zullen we nog veel meer plaatsjes onderweg tegenkomen die wellicht het bezoeken waard zijn!
Aan de hand daarvan maakten we bovenstaande route, op die manier wisten we ook wat grofweg het aantal mijlen zou zijn dat we gaan rijden. (handig bij het boeken van de camper)

Ik heb alvast wat fijne plaatjes opgezocht van parken die we gaan bezoeken en zo krijg ik er alleen nog maar meer zin in!

Yosemite

YOSEMITE – Photo by Quentin Dr

Death valley

Photo by Tracy Zhang

Grand Canyon

Photo by Gert Boers

We kennen een aantal mensen die deze reis ook maakten (mijn moeder & stiefvader en mijn tante & oom) dus die konden we meteen om tips en advies vragen. Zo kregen we ook meteen een aantal reisgidsen, kaarten en een tomtom mee. Handig! Zo kun je je helemaal goed voorbereiden. Daarnaast kocht ik zelf ook nog een Lonely planet van Californië. Ook vroeg ik mijn volgers op instagram of zij nog tips hadden.

Ik heb al een hotel geboekt in San Francisco en eromheen al gezocht naar een goed restaurant. Zodat we die eerste dag lekker op ons gemak alles kunnen doen zonder echt te hoeven nadenken. Het hotel zit in het centrum dus dat is al helemaal makkelijk. Hiervan ga ik nu overigens nog niks delen, aangezien ik eerst zeker wil weten hoe/wat en of het wel het vermelden waard is ;).

De tips die ik van mijn volgers op instagram kreeg voor Californië deel ik hieronder.

Praktische camper tips;

 • Regel een kartonnen doos om de boodschappen in te bewaren die niet meer in de kastjes passen
 • Neem veel water mee

Eten & Drinken tips;

 • Pizza ZA in San Francisco
 • Sourdough bread eten bij Fishermans Waf in San Francisco
 • Toetjes all-you-can-eat in Las Vegas

To-do tips;

 • Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon
 • Zonsopgang en/of zonsondergang is prachtig in de Grand Canyon
 • Fietsen huren in San Francisco.
 • Alcatraz
 • De parken, zoals Zion, Yosemite, Sequoia

 

Uiteraard ging ik ook op zoek naar bloggers die hier wellicht al een artikel over geschreven hadden. Die zijn er zeker te vinden! Hieronder enkele leuke links om eens uitgebreid naar te kijken;

Myfootprints maakte een reis door het westen van Amerika; ik zie aan hun blog dat hun iets dieper Amerika ingaan dan wij, maar een groot deel komt overeen. Na het zien en lezen van dit artikel heb ik er alleen maar meer zin in!

Op Yourtravelguideonline vind je een aantal verschillende artikelen over het westen van Amerika. Mét geweldig mooie foto’s! Daarnaast een handig artikel hoe je het beste je 48 uur in San Francisco kunt besteden.

Op de website Sherypaul vind je ook een flink aantal artikelen over Californïe. Wel in het Engels, maar hé daar heb ik geen problemen mee. Zij laten je zien dat je ook met een baby goed die reis kunt maken en veel dingen kunt ondernemen.

Op Travelwriter vind je de ultieme roadtrip van Anniek langs de westkust van USA. Met uitstapjes naar het binnenland zoals onder andere de Grand Canyon.

Voor een filmpje over de mighty 5 van Utah kun je terecht op Eenbergwerk. Heel tof om zo de 5 parken te zien! Wij doen ze helaas niet allemaal aan, maar wat een geweldig leuk om te zien zo.

Lizlovelife maakte vorig jaar met haar man en peuter van 2 een trip van 17 dagen door Californië, met de camper. In het artikel lees je enkele handige tips.

Geen artikel, maar wel tips van Vertruffelijk;
– Tahoe Joe’s is een ongelofelijk lekker steakhouse waar we nog steeds aan terugdenken.
– Ga zeker lunchen bij The Fisherman’s Warf in San Francisco.
– Qua natuur/bezienswaardigheden vond ik Yosemite en zonsopgang in The Grand Canyon het mooiste van onze rondreis. Het Monterey aquarium vonden we zowel leuk als indrukwekkend.

 


Dit artikel zal nog wat uitgebreider worden naarmate de voorbereiding vordert! Dus sla dit bericht vooral op, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg me op social media om alles op de voet te volgen!

En heb je nog tips voor ons? Laat het dan vooral weten in de reacties!


 

  10 reacties

 • Marloes 8 november 2017 Beantwoord

  Ik kan je een ding zeggen: dit wordt genieten. Sequoia is zo mooi! Mocht je ergens nog het vage idee krijgen ‘hmmm, misschien is Sacramento ook best leuk’ , dat is het niet. Wij waren er met vier uur weer weg en hebben het grootste deel van die tijd in de kroeg gezeten omdat we uitgekeken waren in de stad zelf.
  Mocht je nog iets met wijn willen doen, dan kan ik je Chateau Montalena in Napa valley en Wente (ook een fantastisch restaurant op de wijngaard) in Livermore valley aanraden.
  Enjoy!

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Dankjewel voor de tips! Haha we gaan Sacramento overslaan 🙂

 • Jolanda 8 november 2017 Beantwoord

  Euh.. die Foto van Death Valley is niet Death Valley maar het mooie Bryce Canyon. En de foto waar Grand Canyon staat, is iets verderop genomen in een park dat Horseshoe Bend heet. Check je reis nog even. Een goede site voor de route is http://www.nps.gov ook om te checken of voorzieningen open en toegankelijk zijn.

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk! Echter is dat de bijbehorende tekst van de foto(is namelijk niet mijn foto)… maar ik zal het er bij zetten ?

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Oh en bedankt voor de link naar de site! Die komt wel van pas.

 • Leuk! Wij hebben in 2015 een roadtrip door het westen van de VS gemaakt en het was fantastisch! Ik vond de Horseshoebend ook zeker een aanrader en als je gaat overnachten in Page ga dan zeker eten bij Big BBQ John! En heb je al een Een America the Beautiful Pass? Je kunt deze anders ook meestal voor de helft van de prijs kopen op marktplaats! Veel plezier.

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Oh dat is een goeie!
   Maar ik dacht dat de America the Beautiful Pass persoonsgebonden was? Dat je daar ook echt je handtekening op moet zetten.

 • Caroliene 8 november 2017 Beantwoord

  Leuke reis gewenst! Ben er inmiddels ook al een paar keer geweest en het blijft prachtig. Wat ik zelf zou doen is in het begin iets noordelijker in de sierra nevada te starten. Bijvoorbeeld eerst rijden naar lake Tahoe en nog 1 of 2 keer een doorsteek te maken. Je kunt nml ook vanuit de oostkant yosemite doorrijden naar de west. Er zitten een paar prachtige routes tussen. Check internet voor de beste tips. Wel even checken of het met de camper lukt op een route, omdat de wegen soms smal of steil kunnen worden. Op het kaartje lijkt het nml of je alleen aan de randen blijft. En dat zou echt zonde zijn, zitten zulke mooie stukken tussen.

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Ja ons kaartje is even een grove route, maar ik zal het inderdaad eens onderzoeken hoe het zit als we juist de andere kant pakken!

 • […] onze vakantie deelde ik al een plaatje hoe onze route eruit zou gaan zien. Na onze vakantie maakte ik weer zo’n plaatje en ik denk […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Goedemorgen, 🙋🏼‍♀️ team croissant present! Croissantjes vind ik echt mooie en lekkere broodjes. ❤️ 🥐 Als ik ze eet, kan ik er ook écht van genieten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de één of andere manier zijn ze ook gewoon perfect voor de zondagochtend.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onwijs blij ben ik dan ook met m’n telefoonhoesje en kettinkje met croissantjes dat ik kreeg opgestuurd van @myjewellery . Perfecte foodie items! ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#croissant #croissants #croissantlover #sunday #sundaybreakfast #zondag #zondagsontbijt #sundayfunday #bladerdeeg #puffpastry #iphone8plus #telefoonhoesje #oui #croissantjes #ketting #kettingkje #hangertje #bedeltje #myjewellery #gekregen #kadootje #foodie #foodquotesnl #nevernoteating
 • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
 • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
 • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
 • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl