Hotspots Inspiratie

Met de Camper door Californië – De Voorbereidingen

Voorbereiding vakantie californie

Tags:     

Yes, nog maar een paar weekjes en dan is het zo ver! Dan gaan we op vakantie naar Amerika en wel naar Californië. In dit artikel deel ik onze voorbereidingen, want sommige dingen kun je wel een beetje plannen van te voren toch?

We gaan dus 2,5 week op vakantie, door Californië, met de camper! IEKKK haha met de camper! Wij zijn normaal echte luxe-paardjes die op vakantie gaan naar een all-inclusive resort, dus deze vakantie is wel echt wat anders. Maar dat is ook niet voor niks, al jaren willen we deze vakantie maken maar het kwam er elke keer niet van… Dan lagen we toch weer met onze billen in het zand op een warm eiland. Niks mis mee natuurlijk! Maar nu is het toch echt tijd voor wat anders!

ROADTRIP!!

Route californië

Hierboven zie je wat grofweg onze route gaat worden; Van San Francisco via Las Vegas en de Grand Canyon naar Santa Barbara om vervolgens weer het vliegtuig te pakken in Los Angeles. Nu moet ik zeggen dat onze route zeer zeker nog niet helemaal vastligt. Dit is gewoon een grof geschatte route omdat we wel ongeveer weten wat we willen zien.
Hoelang we op plaatsen blijven is ook zo’n dingetje dat nog helemaal niet vast ligt. Vinden we het ergens super tof? Dan blijven we een paar dagen. Niks aan? Dan gaan we verder.

Het enige wat we zeker weten is dat we de eerste twee dagen in San Francisco blijven. We moesten hier sowieso een nacht blijven omdat we pas de dag erna de camper mogen ophalen, maar hier hebben we nog een dag aan vast geplakt. Mochten we daarna nou langer in San Francisco willen blijven dat kan dat uiteraard ook. Dan halen we de camper op en parkeren die ergens net buiten de stad. Lekker toch zoveel vrijheid?!

We willen sowieso graag Yosemite Valley, Sequoia National Forest, Death Valley en de Grand Canyon bezoeken. Joshua Tree ligt op de route en kunnen we eigenlijk ook niet overslaan. Verder qua steden is het San Francisco, Las Vegas en Santa Barbara. En uiteraard zullen we nog veel meer plaatsjes onderweg tegenkomen die wellicht het bezoeken waard zijn!
Aan de hand daarvan maakten we bovenstaande route, op die manier wisten we ook wat grofweg het aantal mijlen zou zijn dat we gaan rijden. (handig bij het boeken van de camper)

Ik heb alvast wat fijne plaatjes opgezocht van parken die we gaan bezoeken en zo krijg ik er alleen nog maar meer zin in!

Yosemite

YOSEMITE – Photo by Quentin Dr

Death valley

Photo by Tracy Zhang

Grand Canyon

Photo by Gert Boers

We kennen een aantal mensen die deze reis ook maakten (mijn moeder & stiefvader en mijn tante & oom) dus die konden we meteen om tips en advies vragen. Zo kregen we ook meteen een aantal reisgidsen, kaarten en een tomtom mee. Handig! Zo kun je je helemaal goed voorbereiden. Daarnaast kocht ik zelf ook nog een Lonely planet van Californië. Ook vroeg ik mijn volgers op instagram of zij nog tips hadden.

Ik heb al een hotel geboekt in San Francisco en eromheen al gezocht naar een goed restaurant. Zodat we die eerste dag lekker op ons gemak alles kunnen doen zonder echt te hoeven nadenken. Het hotel zit in het centrum dus dat is al helemaal makkelijk. Hiervan ga ik nu overigens nog niks delen, aangezien ik eerst zeker wil weten hoe/wat en of het wel het vermelden waard is ;).

De tips die ik van mijn volgers op instagram kreeg voor Californië deel ik hieronder.

Praktische camper tips;

 • Regel een kartonnen doos om de boodschappen in te bewaren die niet meer in de kastjes passen
 • Neem veel water mee

Eten & Drinken tips;

 • Pizza ZA in San Francisco
 • Sourdough bread eten bij Fishermans Waf in San Francisco
 • Toetjes all-you-can-eat in Las Vegas

To-do tips;

 • Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon
 • Zonsopgang en/of zonsondergang is prachtig in de Grand Canyon
 • Fietsen huren in San Francisco.
 • Alcatraz
 • De parken, zoals Zion, Yosemite, Sequoia

 

Uiteraard ging ik ook op zoek naar bloggers die hier wellicht al een artikel over geschreven hadden. Die zijn er zeker te vinden! Hieronder enkele leuke links om eens uitgebreid naar te kijken;

Myfootprints maakte een reis door het westen van Amerika; ik zie aan hun blog dat hun iets dieper Amerika ingaan dan wij, maar een groot deel komt overeen. Na het zien en lezen van dit artikel heb ik er alleen maar meer zin in!

Op Yourtravelguideonline vind je een aantal verschillende artikelen over het westen van Amerika. Mét geweldig mooie foto’s! Daarnaast een handig artikel hoe je het beste je 48 uur in San Francisco kunt besteden.

Op de website Sherypaul vind je ook een flink aantal artikelen over Californïe. Wel in het Engels, maar hé daar heb ik geen problemen mee. Zij laten je zien dat je ook met een baby goed die reis kunt maken en veel dingen kunt ondernemen.

Op Travelwriter vind je de ultieme roadtrip van Anniek langs de westkust van USA. Met uitstapjes naar het binnenland zoals onder andere de Grand Canyon.

Voor een filmpje over de mighty 5 van Utah kun je terecht op Eenbergwerk. Heel tof om zo de 5 parken te zien! Wij doen ze helaas niet allemaal aan, maar wat een geweldig leuk om te zien zo.

Lizlovelife maakte vorig jaar met haar man en peuter van 2 een trip van 17 dagen door Californië, met de camper. In het artikel lees je enkele handige tips.

Geen artikel, maar wel tips van Vertruffelijk;
– Tahoe Joe’s is een ongelofelijk lekker steakhouse waar we nog steeds aan terugdenken.
– Ga zeker lunchen bij The Fisherman’s Warf in San Francisco.
– Qua natuur/bezienswaardigheden vond ik Yosemite en zonsopgang in The Grand Canyon het mooiste van onze rondreis. Het Monterey aquarium vonden we zowel leuk als indrukwekkend.

 


Dit artikel zal nog wat uitgebreider worden naarmate de voorbereiding vordert! Dus sla dit bericht vooral op, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg me op social media om alles op de voet te volgen!

En heb je nog tips voor ons? Laat het dan vooral weten in de reacties!


 

  10 reacties

 • Marloes 8 november 2017 Beantwoord

  Ik kan je een ding zeggen: dit wordt genieten. Sequoia is zo mooi! Mocht je ergens nog het vage idee krijgen ‘hmmm, misschien is Sacramento ook best leuk’ , dat is het niet. Wij waren er met vier uur weer weg en hebben het grootste deel van die tijd in de kroeg gezeten omdat we uitgekeken waren in de stad zelf.
  Mocht je nog iets met wijn willen doen, dan kan ik je Chateau Montalena in Napa valley en Wente (ook een fantastisch restaurant op de wijngaard) in Livermore valley aanraden.
  Enjoy!

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Dankjewel voor de tips! Haha we gaan Sacramento overslaan 🙂

 • Jolanda 8 november 2017 Beantwoord

  Euh.. die Foto van Death Valley is niet Death Valley maar het mooie Bryce Canyon. En de foto waar Grand Canyon staat, is iets verderop genomen in een park dat Horseshoe Bend heet. Check je reis nog even. Een goede site voor de route is http://www.nps.gov ook om te checken of voorzieningen open en toegankelijk zijn.

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk! Echter is dat de bijbehorende tekst van de foto(is namelijk niet mijn foto)… maar ik zal het er bij zetten ?

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Oh en bedankt voor de link naar de site! Die komt wel van pas.

 • Leuk! Wij hebben in 2015 een roadtrip door het westen van de VS gemaakt en het was fantastisch! Ik vond de Horseshoebend ook zeker een aanrader en als je gaat overnachten in Page ga dan zeker eten bij Big BBQ John! En heb je al een Een America the Beautiful Pass? Je kunt deze anders ook meestal voor de helft van de prijs kopen op marktplaats! Veel plezier.

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Oh dat is een goeie!
   Maar ik dacht dat de America the Beautiful Pass persoonsgebonden was? Dat je daar ook echt je handtekening op moet zetten.

 • Caroliene 8 november 2017 Beantwoord

  Leuke reis gewenst! Ben er inmiddels ook al een paar keer geweest en het blijft prachtig. Wat ik zelf zou doen is in het begin iets noordelijker in de sierra nevada te starten. Bijvoorbeeld eerst rijden naar lake Tahoe en nog 1 of 2 keer een doorsteek te maken. Je kunt nml ook vanuit de oostkant yosemite doorrijden naar de west. Er zitten een paar prachtige routes tussen. Check internet voor de beste tips. Wel even checken of het met de camper lukt op een route, omdat de wegen soms smal of steil kunnen worden. Op het kaartje lijkt het nml of je alleen aan de randen blijft. En dat zou echt zonde zijn, zitten zulke mooie stukken tussen.

  • Simone 8 november 2017 Beantwoord

   Ja ons kaartje is even een grove route, maar ik zal het inderdaad eens onderzoeken hoe het zit als we juist de andere kant pakken!

 • […] onze vakantie deelde ik al een plaatje hoe onze route eruit zou gaan zien. Na onze vakantie maakte ik weer zo’n plaatje en ik denk […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Mag ik hier voor altijd blijven?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals jullie wellicht al gezien hebben; we zijn in Toscane, specifiek in Bucine. En ohhh ❤️🥰 ik hou zo van Italië! Het klimaat, eten, de passie van de mensen... love it!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En dan het verblijf in deze luxe tent van @villatent 🙌❤️ hier kan ik wel aan wennen! Mijn eerste kopje koffie smaakt zoveel lekkerder zo in het zonnetje.
De tent is trouwens echt van alle gemakken voorzien; fijne bedden, keuken, Nespresso machine (heel belangrijk), badkamer, verschillende zitjes, BBQ én hangmat. Dit wil je toch?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#villatent #tent #glampen #glamping #camperen #luxe #vakantie #travel #genieten #zomer #vakantietip #vakantiehuis #vakantiegevoel #travelphotography #travelgram #travelling #italie #italia #toscane #toscany #samenwerking #foodie #foodieopreis #foodquotesnl
 • Naast koffie- en chipslover ben ik ook echt een soeplover ❤️. Als lunch, diner of tussendoortje en elk seizoen; je maakt mij er oprecht altijd blij mee.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag staat er weer een overheerlijk soeprecept online! Deze geroosterde paprika-tomatensoep wordt gemaakt met cherry tomaatjes en zit boordevol heerlijk smaken. 🧀 en de kaas maakt het helemaal af. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, aan de kook zou ik zeggen! De directe link naar het recept staat in m’n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🙋🏼‍♀️🙋‍♂️ als je ook een echte soeplover bent!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #tomatensoep #paprika #cherrytomaatjes #lunch #diner #voorgerecht #kaas #kaasmeisje #wwproof #wwnl #soeplover #soup #paleopluskaas #kaasmaaktalleslekker #lekkerrecept #lekkereten #gezondeten #groenten #foodie #foodquotesnl
 • Mijn happy place is zeker in de keuken. Het ontwikkelen van recepten, wat lekkers koken en/of bakken en dat dan vervolgens fotograferen. ❤️ Ik word er elke dag weer blij van!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gelukkig en dankbaar dat ik dus daarvan mijn werk heb kunnen maken. Met het ontwikkelen van recepten voor mijn eigen websites én voor websites/kookboeken van opdrachtgevers hoop ik jullie elke dag te inspireren. 🙌 Overheerlijke recepten zonder ellenlange ingrediëntenlijsten maar wel altijd boordevol smaak.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En die dagen dat je geen zin hebt om in de keuken te staan? 🙋‍♀️ Ja die heb ik uiteraard ook wel!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor die dagen heb ik iets tofs voor jullie! Deel jouw mooiste moment in de keuken met #mijnkeukenmoment en #superkeukens op jouw Instagram en maak kans op een ‘kok aan huis’. Tot en met 14 juli maak je elke week kans op deze geweldige prijs, een diner op restaurantniveau bij je thuis (aangeboden door @superkeukens). Zelfs de afwas wordt gedaan!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Die afwas… dat vind ik stiekem wel het nadeel van al dat koken en bakken hoor 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
** Meedoen aan deze actie? Volg Superkeukens op Instagram en/of Facebook en deel je foto met de hashtags, tag een vriend/vriendin of doe mee via het formulier op hun website. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#keuken #kitchen #koken #happyplace #gelukkig #myhappyplace #dreamjob #droombaan #inspiratie #inspireren #foodie #foodieinhartennieren #allesdraaitometen #eten #zzp #eigenbaas #freelance #foodblogge #receptontwikkeling #foodfotografie #winnen #winactie #samenwerking #foodquotesnl
 • Goedemorgen! Ik ben team #lunchenzonderboterham maar eigenlijk ook team #ontbijtenzonderboterham .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pannenkoeken, yoghurt met cruesli en fruit, een omelet met groenten of gewoon een bordje met vanalles; 😍❤️ YUM!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat is jouw favoriete ontbijt?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#ontbijt #ontbijten #ontbijtje #breakfast #startvandedag #zondag #zondagsontbijtje #yoghurt #kokosyoghurt #granola #pangranola #frambozen #raspberries #paleo #gezondeten #lekkereten #zonderbrood #foodfotografie #fotografie #foodstyling #inopdrachtgemaakt #ondernemer #zzper #eigenbaas #recept #receptontwikkeling #foodie #foodquotesnl
 • Dat je in Eindhoven steeds meer hotspots vindt is geen geheim. Maar waar moet je nu precies heen voor al dat lekkers? Waar hebben ze de lekkerste burgers, gebakjes, salades of biefstuk?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik help je graag! Deze professionele eter gaat graag op onderzoek uit 😅. Vandaag staat mijn review online van mijn lunch bij @emma_eindhoven . Overigens, als je bij EMMA bent kun je gewoon niet anders dan afsluiten met zo'n geweldig mooi gebakje van @pinkiepatisserie 😍🤤.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel staat in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#restaurant #emma #emmaeindhoven #pinkie #pinkipatisserie #eindhoven #eindhoven_city #ehv #eindje #hotspot #Eindhovenfood #lekkereten #lunch #lunchen #burger #gebak #taartje #zoet #patisserie #proffesioneeleter #ontdekking #ontdekkingstocht #foodie #foodquotesnl
 • Yay, happy birthday to me 🎉🎉🎉!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vannacht om 12 uur een lekker chocoladetaartje, gin tonic én een hele mooie bos bloemen van @ohnonotyouagain_ 🥰❤️🙌. Life is good! (Mocht je dat niet aflezen van dit ultieme vrolijke gezicht). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happybirthday #happybirthdaytome #happyface #verjaardag #chocoladetaartje #gintonic #foodie #foodquotesnl
 • Ik heb voor jullie hét antwoord op al jullie gebeden. 🙏 Namelijk deze pannenkoeken met skyr.
❤️🥞 geloof me, deze wil je maken. Elke dag. Als ontbijt, als lunch en ja eigenlijk ook gewoon als diner toch.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik leerde dit lekkere recept van dé pannenkoeken koningin @foodlovelifebeing en ik geef je bij het recept 2 tips om ze extra mooi te maken! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg vooral de link in m’n bio. 
You’ll thank me later.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pannenkoeken #pancakes #skyr #ontbijt #lunch #kanaltijd #lekkerrecept #lekkereten #ontbijten #lunchen #aardbeien #wwnl #wwproof #lekkerengezond #pannenkoekenplant #foodie #foodquotesnl
 • Aan alle statistieken te zien weet ik dat we een heerlijk weekend hebben. Het was gisteren (en vandaag waarschijnlijk weer) verrassend rustig op m’n website (...echo...o...o). Dus ik denk dat het merendeel van de mensen lekker offline aan het genieten is ☀️🙌. Eigenlijk juist heel erg goed!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Offline is waar ik oplaad, waar ik mijn energie vandaan krijg. Hoe leuk ik Social media ook vind: het kost me energie. Ja ik geniet onwijs van alle gesprekken die ik online heb en vriendschappen die ik rijker ben door Instagram... maar offline, is toch het aller-aller-allerfijnste ❤️🙌. Dus een goede mix tussen online en offline is voor mij heel erg belangrijk. 
Wat ik wel nog even wil zeggen: er staan een aantal overheerlijke ijsrecepten op m’n site. Zoals dit 🥭 mango-ijs met maar 3 ingrediënten! Lekker én gezond. (Ik deel de directe link in m’n bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik zou je aanraden: nu even online om het recept te bezoeken en te maken. Vanmiddag offline er van genieten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Alles draait om de balans.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#online #offline #genieten #leven #onlinegenieten #offlinegenieten #leefjeleven #genietvanalles #ijs #mango #mangoijs #paleo #paleofood #healthy #gezondeten #gezondleven #fruit #bosbessen #blueberries #hetdraaitomdebalans #icecream #lekkerrecept #wewv #foodie #foodquotesnl