Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke en herfstige perencake. Nog leuker, het is gemaakt met een peer die jij wellicht nog niet kent maar waarvan je ook een pakket kunt winnen!

Een peer is 1 van mijn favoriete stukjes fruit, zo heerlijk zoet en sappig. Maar juist door dat laatste nam ik eigenlijk nooit peren mee naar mijn werk, ze geven namelijk zo’n knoeiboel. (tenzij je ze thuis alvast in stukjes snijdt en in een bakje doet, maar daar heb je ook niet altijd zin en tijd voor) Maar de Migo peer is daarop het verlossende antwoord! Een zoete en verfrissende peer, die knapperig maar wel sappig is… maar juist daardoor goed te eten zonder te knoeien! Eigenlijk dus net zoals een appel; ideaal. De Migo peer is daarnaast in Nederland geteeld en 100% natuurlijk.

Ik kreeg een pakketje opgestuurd en vond het dan toch wel leuk om ze te verwerken in een recept, ondanks dat het een echte handpeer is. De rest at ik wel lekker uit het vuistje op 🙂


Winactie gesloten

Meedoen kan tot en met 16 november 2017. 17 November zal hier de winnaar bekend gemaakt worden, hij/zij ontvangt ook een mail.
(zorg dus dat je een geldig emailadres invult, deze wordt uiteraard niet online gepubliceerd)


Perencake

Perencake

Een heerlijke herfstige cake
Voorbereiding15 minuten
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 120 ml amandelmelk
  • 1 peer Migo
  • 1 volle el amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.
  • Klop de boter en suiker met de mixer tot een romige massa.
  • Voeg vanille extract en eieren toe en mix tot een schuimige massa.
  • Zeef het bakmeel erboven en voeg de kaneel en melk toe. Mix in ongeveer 2 a 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • Schep het beslag in de cakevorm.
  • Schil de peer en snijd in 8 lange stukken, snijd het klokhuis eruit. Leg de peerstukken (met de bolle kant naar boven) in het beslag, druk zachtjes aan.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. (de cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt)

Pin deze perencake!