Recepten Zoet

Perencake + winactie!

Perencake

Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke en herfstige perencake. Nog leuker, het is gemaakt met een peer die jij wellicht nog niet kent maar waarvan je ook een pakket kunt winnen!

Een peer is 1 van mijn favoriete stukjes fruit, zo heerlijk zoet en sappig. Maar juist door dat laatste nam ik eigenlijk nooit peren mee naar mijn werk, ze geven namelijk zo’n knoeiboel. (tenzij je ze thuis alvast in stukjes snijdt en in een bakje doet, maar daar heb je ook niet altijd zin en tijd voor) Maar de Migo peer is daarop het verlossende antwoord! Een zoete en verfrissende peer, die knapperig maar wel sappig is… maar juist daardoor goed te eten zonder te knoeien! Eigenlijk dus net zoals een appel; ideaal.
De Migo peer is daarnaast in Nederland geteeld en 100% natuurlijk.

Ik kreeg een pakketje opgestuurd en vond het dan toch wel leuk om ze te verwerken in een recept, ondanks dat het een echte handpeer is. De rest at ik wel lekker uit het vuistje op 🙂


En jij? Ben jij ook fan van peren en wil je deze wel eens proberen? Ja?
Wie weet ben jij de gelukkige die ook zo’n heerlijk pakket krijgt thuisgestuurd.

Het enige wat je moet doen;
Laat in een reactie onder dit artikel weten waarom jij zo benieuwd bent naar deze Migo peren!

Meedoen kan tot en met 16 november. 17 November zal hier de winnaar bekend gemaakt worden, hij/zij ontvangt ook een mail.
(zorg dus dat je een geldig emailadres invult, deze wordt uiteraard niet online gepubliceerd)


 

Perencake

Ingrediënten
– 150 g roomboter, op kamertemperatuur
– 150 g donkere basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 2 eieren
– 250 g zelfrijzend bakmeel
– 1 tl kaneel
– 120 ml amandelmelk
– 1 Migo peer
– 1 volle el amandelschaafsel

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.

Klop de boter en suiker met de mixer tot een romige massa.

Voeg vanille extract en eieren toe en mix tot een schuimige massa.

Zeef het bakmeel erboven en voeg de kaneel en melk toe.
Mix in ongeveer 2 a 3 minuten tot een luchtig beslag.

Schep het beslag in de cakevorm.

Schil de peer en snijd in 8 lange stukken, snijd het klokhuis eruit.
Leg de peerstukken (met de bolle kant naar boven) in het beslag, druk zachtjes aan.

Bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

(de cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt)

 

  14 reacties

 • Marieke 10 november 2017 Beantwoord

  Ik ben vooral heel benieuwd naar dat niet-knoeien-effect… zou echt ideaal zijn voor mijn kids (en voor mij haha).

 • Pas 10 november 2017 Beantwoord

  Nieuwe producten geven mij altijd de kriebels om het eens uit te testen, hoe leuk zijn onbekende dingen?? En ja, als het dan lekker is ben ik BLIJ! Ben dus erg nieuwsgierig naar deze peren!

 • Wendy Boerma 10 november 2017 Beantwoord

  Ben gek op peren! Elke nieuw soort peer wil ik wel proberen! En dat recept gaan we ook leren. Maar dan met glutenvrij meel, anders kunnen we het niet verteren!

 • Bas 10 november 2017 Beantwoord

  Ik ben erg benieuwd naar deze peren! Ik hou erg van zoete peren, maar die knapperigheid lijkt me ook erg lekker! Ik zou er zeker een lekker receptje mee maken, in een cake verwerken, maar ook natuurlijk uit t vuistje proberen!

 • Gerry 10 november 2017 Beantwoord

  Knapperig, sappig en niet knoeierig volgens mij de ideale peer.
  Ik ben nieuwsgierig naar deze peren en ga zeker op zoek of ze in mijn woonplaats bij de biologische boeren/winkels te koop zijn

 • Lobke 10 november 2017 Beantwoord

  Jaa! Ben erg nieuwsgierig!! Niet meer knoeien en toch lekker sappig.. ik ben reuze benieuwd naar deze 100% natuurlijke appel!

 • Nancy 10 november 2017 Beantwoord

  Peer !! Ja lekker. Kies vaak voor peer. Lekker fris. Val gewoon op de smaak denk ik. Kies vaak voor de hardere conference peren ivm t vele sap dus bennzeker benieuwd!!

 • Karin 10 november 2017 Beantwoord

  Leuk, een nieuwe soort fruit proberen is altijd leuk. 🙂
  Deze week bij AH nog de nieuwe appel met rood vruchtvlees geprobeerd. 🙂

 • Bibi 10 november 2017 Beantwoord

  Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe peer,ik ben dol op peren en zeker ook op koek en cake bakken.
  Recept ga ik zeker uitproberen en daarmee mijn vrienden verwennen…en mijzelf natuurlijk ?

 • Melissa 10 november 2017 Beantwoord

  Mmmm deze nieuwe Migo peer willen wij wel uitproberen, icm met dit heerlijke recept! Bijkomend ideaaltje dat ie niet zo knoeit?? Kortom kom maar door met dat leuke pakketje! #ikpeerhem?

  • Simone 10 november 2017 Beantwoord

   Gefeliciteerd Melissa! Jij hebt het Migo peren pakket gewonnen! Ondertussen heb je een mailtje van me ontvangen

 • Kim Coenen 10 november 2017 Beantwoord

  Dit klinkt echt ideaal. Ik ben dol op peren, maar inderdaad. Mee naar het werk nemen is geen optie. Lijkt me echt zo fijn als ik ze nu ook mee naar mijn werk kan nemen en daar van n peertje te kunnen smullen 🙂

 • Jolijn Brandsma 10 november 2017 Beantwoord

  Ben heeelemaal in love met peren ! ? besides that ben ik inmiddels al 18 kilo afgevallen en heb ik nog 5.5 te gaan, waarbij ik graaaaag dit gerechtje zou willen nuttigen ?

  Ben heeel benieuwd!

  Heel veel liefs ❤?

 • Anita H. 10 november 2017 Beantwoord

  Zeker heel benieuwd. Ik vind peren heel lekker, maar op de een of andere manier belanden ze bijna nooit in mijn boodschappentas.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Goedemorgen, 🙋🏼‍♀️ team croissant present! Croissantjes vind ik echt mooie en lekkere broodjes. ❤️ 🥐 Als ik ze eet, kan ik er ook écht van genieten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de één of andere manier zijn ze ook gewoon perfect voor de zondagochtend.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onwijs blij ben ik dan ook met m’n telefoonhoesje en kettinkje met croissantjes dat ik kreeg opgestuurd van @myjewellery . Perfecte foodie items! ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#croissant #croissants #croissantlover #sunday #sundaybreakfast #zondag #zondagsontbijt #sundayfunday #bladerdeeg #puffpastry #iphone8plus #telefoonhoesje #oui #croissantjes #ketting #kettingkje #hangertje #bedeltje #myjewellery #gekregen #kadootje #foodie #foodquotesnl #nevernoteating
 • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
 • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
 • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
 • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl