Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke en herfstige perencake. Nog leuker, het is gemaakt met een peer die jij wellicht nog niet kent maar waarvan je ook een pakket kunt winnen!
Een peer is 1 van mijn favoriete stukjes fruit, zo heerlijk zoet en sappig. Maar juist door dat laatste nam ik eigenlijk nooit peren mee naar mijn werk, ze geven namelijk zo’n knoeiboel. (tenzij je ze thuis alvast in stukjes snijdt en in een bakje doet, maar daar heb je ook niet altijd zin en tijd voor) Maar de Migo peer is daarop het verlossende antwoord! Een zoete en verfrissende peer, die knapperig maar wel sappig is… maar juist daardoor goed te eten zonder te knoeien! Eigenlijk dus net zoals een appel; ideaal. De Migo peer is daarnaast in Nederland geteeld en 100% natuurlijk.
Ik kreeg een pakketje opgestuurd en vond het dan toch wel leuk om ze te verwerken in een recept, ondanks dat het een echte handpeer is. De rest at ik wel lekker uit het vuistje op 🙂
Winactie gesloten
Meedoen kan tot en met 16 november 2017. 17 November zal hier de winnaar bekend gemaakt worden, hij/zij ontvangt ook een mail.
(zorg dus dat je een geldig emailadres invult, deze wordt uiteraard niet online gepubliceerd)
Perencake
Ingrediënten
- 150 g roomboter op kamertemperatuur
- 150 g donkere basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 2 eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl kaneel
- 120 ml amandelmelk
- 1 peer Migo
- 1 volle el amandelschaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.
- Klop de boter en suiker met de mixer tot een romige massa.
- Voeg vanille extract en eieren toe en mix tot een schuimige massa.
- Zeef het bakmeel erboven en voeg de kaneel en melk toe. Mix in ongeveer 2 a 3 minuten tot een luchtig beslag.
- Schep het beslag in de cakevorm.
- Schil de peer en snijd in 8 lange stukken, snijd het klokhuis eruit. Leg de peerstukken (met de bolle kant naar boven) in het beslag, druk zachtjes aan.
- Bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. (de cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt)
Ik ben vooral heel benieuwd naar dat niet-knoeien-effect… zou echt ideaal zijn voor mijn kids (en voor mij haha).
Nieuwe producten geven mij altijd de kriebels om het eens uit te testen, hoe leuk zijn onbekende dingen?? En ja, als het dan lekker is ben ik BLIJ! Ben dus erg nieuwsgierig naar deze peren!
Ben gek op peren! Elke nieuw soort peer wil ik wel proberen! En dat recept gaan we ook leren. Maar dan met glutenvrij meel, anders kunnen we het niet verteren!
Ik ben erg benieuwd naar deze peren! Ik hou erg van zoete peren, maar die knapperigheid lijkt me ook erg lekker! Ik zou er zeker een lekker receptje mee maken, in een cake verwerken, maar ook natuurlijk uit t vuistje proberen!
Knapperig, sappig en niet knoeierig volgens mij de ideale peer.
Ik ben nieuwsgierig naar deze peren en ga zeker op zoek of ze in mijn woonplaats bij de biologische boeren/winkels te koop zijn
Jaa! Ben erg nieuwsgierig!! Niet meer knoeien en toch lekker sappig.. ik ben reuze benieuwd naar deze 100% natuurlijke appel!
Peer !! Ja lekker. Kies vaak voor peer. Lekker fris. Val gewoon op de smaak denk ik. Kies vaak voor de hardere conference peren ivm t vele sap dus bennzeker benieuwd!!
Leuk, een nieuwe soort fruit proberen is altijd leuk. 🙂
Deze week bij AH nog de nieuwe appel met rood vruchtvlees geprobeerd. 🙂
Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe peer,ik ben dol op peren en zeker ook op koek en cake bakken.
Recept ga ik zeker uitproberen en daarmee mijn vrienden verwennen…en mijzelf natuurlijk ?
Mmmm deze nieuwe Migo peer willen wij wel uitproberen, icm met dit heerlijke recept! Bijkomend ideaaltje dat ie niet zo knoeit?? Kortom kom maar door met dat leuke pakketje! #ikpeerhem?
Gefeliciteerd Melissa! Jij hebt het Migo peren pakket gewonnen! Ondertussen heb je een mailtje van me ontvangen
Dit klinkt echt ideaal. Ik ben dol op peren, maar inderdaad. Mee naar het werk nemen is geen optie. Lijkt me echt zo fijn als ik ze nu ook mee naar mijn werk kan nemen en daar van n peertje te kunnen smullen 🙂
Ben heeelemaal in love met peren ! ? besides that ben ik inmiddels al 18 kilo afgevallen en heb ik nog 5.5 te gaan, waarbij ik graaaaag dit gerechtje zou willen nuttigen ?
Ben heeel benieuwd!
Heel veel liefs ❤?
Zeker heel benieuwd. Ik vind peren heel lekker, maar op de een of andere manier belanden ze bijna nooit in mijn boodschappentas.