Deze groenten, krieltjes en worst maak je op 1 bakplaat in de oven. Hoera voor 1 pans-gerechten en al helemaal als dat in de oven is! Leg je je bakpapier goed op je bakplaat dan heb je zelfs echt bijna geen afwas. Driedubbele win als je het mij vraagt!
Dit is zo’n maaltijd die perfect is op een dag dat je eigenlijk niet zo’n zin hebt om te koken.. of nog andere dingen te doen hebt. Het enige wat je dan hoeft te doen is de groenten te snijden en verder is het (bijna) alleen maar de oven die het werk doet.
Daarnaast is dit ook nog eens een lekker maaltje. Perfect toch?
Groenten, krieltjes en worst uit de oven
Ingrediënten
- 300 g krieltjes (voorgegaard)
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 5 takjes verse tijm
- 250 g runder chipolata worstjes
- olijfolie
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd de krieltjes doormidden en besprenkel met wat olijfolie en zout. Leg op de bakplaat en bak 15 minuten.
- Snijd de courgette de lengte in vieren en dit weer in stukjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in repen. Maak de ui schoon en snijd in grove stukken.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes.
- Snijd de worstjes in drieën.
- Hussel de groenten met olijfolie, tijmblaadjes en een snuf zout en peper door elkaar.
- Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven, verdeel de groenten en worststukken erover en bak nog eens 20 minuten.