Vandaag heb ik weer een overheerlijk ontbijt receptje voor je, namelijk; pannenkoekjes met ricotta. Echt waar, deze pannenkoekjes zijn simpelweg Hemels! (met een hoofdletter H) De ricotta geeft een heerlijke fluffy textuur aan de pannenkoekjes.

Het is een vrij makkelijk receptje dat perfect is voor elke dag. Maar pannenkoekjes passen voor mij vaak toch iets meer bij het weekend. Voor dat ultieme zaterdag of zondag gevoel. Dus begin je dag met deze heerlijke pannenkoekjes met ricotta en je weet zeker dat je je dag goed begint.

Ik garneerde ze met banaan en blauwe bessen, maar voel je vrij om hier voor je eigen favoriete fruit te kiezen.

Ricotta pannenkoekjes

Ingrediënten, voor 2 personen
– 125 g ricotta
– 65 ml halfvolle melk
– 1 ei, gesplitst
– 50 g bloem
– 0,5 tl bakpoeder
– snufje zout
– (olijf)olie om in te bakken
– banaan
– blauwe bessen
– 2 el amandelschaafsel

 

Bereiding
Pak een beslagkom en meng hierin de ricotta, melk en eierdooier goed door elkaar.
Voeg vervolgens bloem, bakpoeder en zout toe en roer door.

Klop het eiwit tot deze schuimig is. (met de hand doe je dit in 2 minuten)
Doe deze bij het ricotta mengsel en spatel er doorheen.

Verhit de olie in een koekenpan.

Pak een volle eetlepel beslag en laat deze in de pan vallen, het wordt vanzelf een mooi (en klein) pannenkoekje. Herhaal tot je pan vol zit.
Bak ze ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn, draai om en bak ook de andere kant.

Herhaal tot al het beslag op is. (ongeveer 12 stuks)

Snijd de banaan in plakjes.

Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en garneer met banaan, blauwe bessen en amandelschaafsel.