Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie. Een heerlijk toetje waar je dus echt met z’n allen van kunt genieten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen het mengsel in tweeën te delen waarbij je bij één helft wel koffie en/of likeur toevoegt. Zorg dan wel dat je nog weet welke wat is als je van dit nagerecht gaat genieten 😉
Zelf ben ik echt fan van chocolade kruidnoten en daarom krijg je deze week 2 recepten met deze knapperige lekkernij! Gewoon weer eens wat anders om ermee te doen. Zo kan het dus opeens voorkomen dat je deze week 2 “ongezonde” receptjes krijgt. Waarom ik ongezond tussen haakjes zet? Omdat ik vind dat je zelf moet zorgen voor de balans!
De basis voor dit recept is de tiramisu dip die ik al 1,5 jaar geleden op deze website deelde. Ook onwijs lekker!
Chocolade kruidnoten tiramisu
Ingrediënten
- 250 g mascarpone
- 120 ml slagroom
- 4 el suiker
- 0,5 tl kaneel
- 2 tl cacao
- 2 handjes chocolade kruidnoten
Instructies
- Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer luchtig.
- Voeg slagroom, suiker en kaneel toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik en luchtig is. (ongeveer 2 a 3 minuten)
- Hak de chocolade kruidnoten grof, maar leg er een paar apart ter garnering.
- Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over 5 glaasjes. Bestrooi dit met een beetje cacao en verdeel de gehakte chocolade kruidnoten erover.
- Verdeel de rest van het mascarpone mengsel over de glaasjes, bestrooi met cacao en leg er nog wat kruidnoten op.
- Het mascarpone mengsel kun je goed van te voren maken. Bouw ze op met de pepernoten net voordat je ze wilt serveren. Zo blijven de kruidnoten lekker knapperig.
Trackbacks/Pingbacks