Gezondheid Persoonlijk

Hallo Burn-out – Weer aan het Werk

Tags:    

Er komt een moment dat je na, of eigenlijk tijdens, je burn-out weer aan het werk gaat. Of je dat nou zelf hebt besloten of dat het een beslissing van de arboarts is; het moment komt er.

Als je net thuis zit met je burn-out lijkt het haast onvoorstelbaar dat je op een gegeven moment weer aan het werk gaat. Het lijkt dan echt nog een ver van je bed show. Eerlijk gezegd; dan is het ook nog een ver van je bed show. Want als je thuis zit met een burn-out dan kom je er niet bovenop in 1-2-3 weken of met 1 goede sessie met een coach.
Ik hoor wel eens mensen zeggen; “ja, ik had ook een burn-out. Maar je moet gewoon even naar een psycholoog dan ben je binnen 2 weken weer aan het werk”. Ehh? Ik vraag me dan echt af onder welke steen die mensen hebben geleefd! Want nee.. een burn-out is over het algemeen niet te “herstellen” met 1 sessie. Een burn-out betekend dat je al tijden (zeg maar jaren) over je grenzen bent gegaan… Dus als jij er binnen 2 weken vanaf was? Dan ben je waarschijnlijk overspannen geweest of overmand door stress. Sorry, een burn-out? Waarschijnlijk niet.
Die stress waar jij toen aan toe hebt gegeven in die 2 a 3 weken? Daar ben ik talloze keren doorheen gegaan en ben ik gewoon doorgegaan met wat ik deed. Ik luisterde daar al niet naar!

Bij mij gebeurde het dat mijn arboarts op een gegeven moment zei dat ik maar weer eens moest gaan werken. Of het in ieder geval proberen. “Het is vandaag de 14de maar ik heb graag dat je vanaf de eerste dag van de volgende maand weer gaat werken”. Ok… slik… maar ben ik daar wel echt klaar voor?

Het punt is dat ik zelf al een tijdje dacht dat ik wellicht maar eens iets moest gaan doen qua werk. Of tenminste, ik begon te denken dat dat thuis zitten en rustig aan doen een beetje tΓ© comfortabel werd. Ik was bang dat ik teveel aan het wennen was aan de rust. Die had ik natuurlijk wel nodig, maar ik merkte wel dat ik steeds meer kon en wilde doen.

Maar als de artboarts dan zegt dat het tijd wordt.. dat was dan toch weer een andere kant! Was het niet te snel? Wat als ik dalijk weer thuis kom te zitten? En hoe? wat? en waar dan?!

Op dat moment wist ik al dat mijn tijdelijke contract bij mijn werkgever niet verlengd werd. Dat had met mijn burn-out te maken, want ik werkte in een erg klein bedrijfje. Ik snap het wel.. voor mijn werkgever was dat ook een lastige situatie.

Ik was wel al langer wat meer aan mijn website aan het werken (recepten ontwikkelen), want ik merkte dat ik daarvan juist wel energie kreeg. Maar dan wel op m’n eigen tempo. Mijn arbo-arts juichte dit ook de gehele tijd toe en vertelde me dat ik me zeer zeker niet schuldig moest voelen dat ik dat “wel kon doen, maar voor iemand anders werken niet”. Want dat is toch hoe het voelde voor mij. Lastig he… weer zo’n puntje waarmee ik mezelf echt gruwelijk in de weg kon zitten.

In de gesprekken met mijn coach was ik er wel al achter gekomen wat ik wilde. Ik wilde niet meer fulltime voor een baas werken! Juist omdat ik merkte dat het ontwikkelen van recepten, content en fotograferen me wel energie geven wist ik dat ik daar meer mee wilde gaan doen. Daarbij ben ik ook niet voor niks voedingsdeskundige, dus wellicht wil ik daar ook nog meer mee gaan doen. Enkele dagen voor een baas en daarnaast mijn eigen bedrijf opbouwen, daar had ik zin in en daar wilde ik voor gaan!

Dus dat is wat ik nu doe!

 

  2 reacties

 • Ilona 22 november 2017 Beantwoord

  Goede beslissing! Veel succes met het uitbouwen van je bedrijf. Ik heb eenzelfde soort beslissing genomen. Vanaf 1 januari eerst minder werken en tot rust komen en dan komt dat opbouwen vanzelf ?

  • Simone 22 november 2017 Beantwoord

   Spannende en leuke tijd ga je tegemoet! Eerst rust nemen is een goede beslissing πŸ™‚

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gisteren was mijn allereerste interview als ondernemer! πŸ™Œ Zo spannend en zo tof!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het is voor een tiendelige videoserie voor @deondernemer.nl en het gaat over zzp’ers en zaken die ons bezighouden. In elke aflevering staat 1 vraag centraal. Dus je lady shined straks in maar liefst 10 video’s! πŸ˜¬πŸ™ŒπŸ˜„.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Naast het interview maakte ik ook nog een lekker receptje die gefilmd werd. Eerste keer dat ik al kokend gefilmd werd, maar oh! Zo leuk!! β€οΈπŸ™Œ ik wil meer van dit!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De videograaf , @vinkk , maakte deze 2 actiefoto’s en die moet ik hier natuurlijk wel even delen.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De precieze publicatiedatum weet ik nog niet, maar het wordt de maand april. Ik ga jullie op de hoogte houden natuurlijk πŸ˜‰.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#video #videoserie #zzp #zzper #deondernemer #deondernemernl #ondernemer #eigenbaas #interview #ambiteuzevrouwen #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #blogger #eindje #eindhoven #genieten #spannend #yougogirl #yougogirldingen #foodie #foodquotesnl
 • Weet je nog die venkelsalade en dat ik vertelde dat ik meer met venkel wilde gaan koken? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ Nou, ik heb er maar meteen werk van gemaakt!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Deze overheerlijke brovcolisoep met venkel en kurkuma staat nΓΊ online. Dus als je nog op zoek bent naar een lekker soepje; deze wil je echt maken. ❀️ onwijs smakelijk!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Overigens is dit echt de perfecte lunch als je het mij vraagt. Soep of salade, de meest lekkere lunchgerechten πŸ™Œ, sporadisch eet ik een crackertje... maar eigenlijk is het altijd soep of salade.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#soep #soup #broccoli #broccolisoep #venkel #groenten #groentensoep #lunch #broodlozelunch #lunchenzonderboterham #voorgerecht #romigesoep #magimix #fluweelzacht #paleo #paleofood #koolhydraatarm #foodie #lekkereten #lekkerrecept #foodfotografie #foodquotesnl
 • Het is geen geheim dat ik fan ben van @sodejusehv . Ik ga er graag (heel graag) een biefstuk eten met een heerlijke jus en wat brood erbij. πŸ˜β€οΈβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Extra leuk dus dat ik ze op weg heb geholpen met Instagram! We hebben een ochtend gezeten boordevol tips & tricks om te zorgen dat ze het meeste uit hun insta halen. β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Γ‰n daarnaast hebben we samen gefotografeerd. πŸ“Έ Met een tips hoe je je eten nu het meest smaakvol kunt fotograferen. Het fijne is dus dat ze dat vanaf nu allemaal zelf kunnen πŸ™Œ.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ze hebben een mooi doel voor hun Instagram gesteld en ik denk dat ze dat gaan halen! Dus bij deze even een extra stok achter de deur om er nu toch Γ©cht mee aan de slag te gaan πŸ™Œ.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ben benieuwd; haal jij al alles uit je Instagram? Mocht je nu denken; ik wil ook zo’n ochtend vol inspiratie voor m’n horecazaak! πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ je bent bij mij aan het juiste adres!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Volg de link in m’n bio of stuur me een berichtje.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#sodejus #sodejusdaslekker #daslekker #restaurant #eindhoven #nederland #eindhovenfood #uiteten #biefstuk #beststeakintown #biefstukindejus #jus #hulpvoorhoreca #horecasupport #fotografie #tipsentricks #horeca #beleving #culinair #zzp #zzper #ondernemer #onlineondernemen #eigenbaas #ondernemendevrouwen #ambitieuzevrouwen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
 • " Simone, als je nu even in dat bad gaat liggen met je laptop dan maak ik wat foto's. Weet je wel, alsof je heel casual aan het werk bent. " πŸ˜‚ Uiteraard doe ik dat dan ook gewoon en heb ik de grootste lol. Heerlijk ook dat Jamie precies dat moment zo goed heeft vastgelegd! ❀️
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Vorige week had ik weer een fotoshoot met @byjamiedeleeuw en het resultaat is weer geweldig! Uiteraard komen de andere foto's ook snel hier voorbij, maar deze kon ik jullie niet onthouden πŸ˜….
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ga straks weer naar het @bluecollarhoteleindhoven , niet voor een fotoshoot maar om een dagje te werken bij de receptie. Eigen baas zijn is echt ge-wel-dig, maar de dagen die ik in het hotel werk daar geniet ik ook echt van. Werken met andere mensen, gasten ontvangen en gezelligheid; ❀️ it!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dus mocht je in de buurt zijn; ik ben er van 3 tot 12 te vinden! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#eindhoven #fotoshoot #casualinbad #casual #inbad #badderen #lekkerbadderen #laptop #capturemoments #blijei #grootstelol #bluecollarhotel #bluecollarhoteleindhoven #burlesquesuite #suite #eindhoven #zzp #zzplife #eigenbaas #thisishowiroll #zodoejedat #lekkerwerken #ondernemendevrouwen #foodie #foodblogger #bloggerlife #foodquotesnl
 • Hoppa! Taart!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zoals jullie gisteren in m’n stories zagen: de taarten zijn af! Genoeg voor 60 man en ik weet gewoon zeker dat ze onwijs lekker gaan zijn. 😍 best wel een beetje trots op hoor.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De chocolade motor 🏍 was een last-minute ideetje en die is gelukkig best tof geworden!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De dripcake is gevuld met aardbeien en heeft een lichte vulling die naar tiramisu smaakt. De rechthoekige is gevuld met chocolade botercreme en rood fruit. 🀀😍
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zal ik binnenkort het recept delen voor 1 van deze taarten?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#taart #dripcake #cake #chocolade #chocoladedrip #tiramisu #aardbeien #roodfruit #merengue #rodebessen #frambozen #botercreme #motor #chocoladeplak #genieten #koffietijd #hhb #heelhollandbakt #thuisbakker #foodie #foodquotesnl
 • Het is weer boodschappen tijd! πŸ™Œβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Deze keer totaal geen groenten of boodschappen voor een gezonde opdracht. Nee, het is tijd voor TAART!! πŸŽ‚πŸ°β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Taart voor 60 personen; on it’s way! Gisteren bakte ik al 3 biscuits en vandaag ga ik vrolijk verder met bakken, vullen, stapelen, smeren en decoreren.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Uiteraard neem ik jullie vandaag mee in het hele project via m’n stories. Zien jullie meteen hoe ik 1,5 kilo boter, 1,8 kilo chocolade en 20 eieren wegwerk πŸ˜… (in de taarten dan he πŸ€”).β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#boodschappen #boodschappendoen #boodschappenlijsje #winkelen #groveries #taart #cake #biscuit #dripcake #laagjestaart #tiramisu #tiramisutaart #chocolade #roomboter #rodebessen #frambozen #blauwebessen #botercreme #snoepen #hhb #heelhollandbakt #lekkerhoor #foodie #thuisbakker #bakken #foodquotesnl
 • De meest gestelde vraag: β€˜ hoe kom jij aan nieuwe opdrachten? β€˜. Nu kan ik daar erg geheimzinnig over doen Γ³f ik schrijf er een artikel over met mijn 5 beste tips. β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Je kan het wel raden hΓ¨? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ ik deed dat laatste natuurlijk! Mijn 5 beste tips om te zorgen dat jij nieuwe opdrachten krijgt Γ©n hoe opdrachtgevers jou vinden. Inclusief wijze woorden en adviezen van Saskia van @writeaholic en Evy van @2twintig_pr πŸ™Œ.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dusse, perfect leesvoer voor op deze zondag als je het mij vraagt. Zet een lekker kopje koffie of thee β˜•οΈ en ga er even goed voor zitten!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
1 van de 5 tips is voor mij nog een verbeterpuntje, namelijk: netwerken. Dus daar gaat de komende tijd meer focus op liggen vanuit mijn kant.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het artikel staat in m’n bio!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Heb jij nog aanvullende tips of wellicht ook iets waar je dit jaar aan wilt gaan werken?β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#geld #geldverdienen #werk #zzp #zzper #ondernemer #blog #blogger #moneymindset #goals #ambitieuzevrouwen #tipsentricks #netwerken #prbureau #opdrachten #opdrachtgevers #zodoeikhet #eigenbaas #zzplife #foodie #foodquotesnl
 • Onder het mom van; 'ik wil meer venkel eten want het is zo lekker', maakte ik deze frisse en knapperige salade. Een venkelsalade met groene appel en oregano-dressing.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Venkel en sinaasappel is trouwens dΓ© klassieker, maar geloof mij maar; met groene appel is ook onwijs lekker! ❀️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Wij eten trouwens echt weinig venkel... ik vind het super lekker maar ook een lastige groente om te combineren op de een of andere manier. Heb jij nog een lekkere venkel tip/recept voor me? πŸ€·β€β™€οΈβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Recept staat online, zie de link in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#venkel #venkelsalade #salade #rauwkost #oregano #walnoten #lekkerfris #lekkereten #lekkerrecept #gezondrecept #gezondeten #paleo #paleofood #gezonderecepten #salad #groenten #groeneappel #gezond #gezondevoeding #recept #foodfotografie #fotografie #foodstyling #fotografe #foodie #foodquotesnl