Vandaag nog een receptje met mijn favoriete Sinterklaas lekkernij! Namelijk deze cake met chocolade kruidnoten. Echt waar hoor.. ik ben zo’n fan van chocolade kruidnoten!
De buitenkant van de cake verraad bij mij nét dat er iets in verstopt zit. De verrassing was natuurlijk nog leuker geweest als je dat niet zou zien… Maar wie weet heb jij net iets meer geluk als ik heb met het bakken.
Show je me een fotootje als je deze cake gemaakt hebt? Ik word er namelijk zo vrolijk van, misschien omdat het bijna op een soort luipaardprint lijkt!
Ingrediënten
– 200 g roomboter, op kamertemperatuur
– 200 g suiker
– snufje zout
– 4 eieren
– 200 g zelfrijzend bakmeel
– 200 g chocolade kruidnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een cakevorm in met een beetje boter en bestuif met bloem.
Klop de roomboter, suiker en een snufje zout tot een romige massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix tot een egaal beslag.
Schep de chocolade kruidnoten er doorheen.
Verdeel het beslag over de cakevorm, en strijk glad met een spatel of bolle kant van een lepel.
Druk eventuele kruidnoten die je aan de bovenkant kunt zien verder in het beslag.
Bak de cake 55-65 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
De kruidnoten cake gemaakt. Van truffelkruidnoten. Heerlijk goed gelukt.