Deze doperwtensoep is overheerlijk en lekker zacht van smaak. Door het zachte karakter van de soep denk ik dat je hier zeker iedereen, jong en oud, blij mee zult maken. Perfect als een voorgerechtje, bij de brunch, als lunch of bij een tapasavondje.
De komende weken kun je hier een aantal recepten voorbij zien komen die samen zorgen voor een heerlijke tapasavond. Maar dan wel op mijn manier… want doperwtensoep is volgensmij niet echt een Spaans receptje te noemen. Tapa mag dan een Spaans woord zijn, niet alle recepten hoeven van oorsprong daar vandaan te komen toch? Wij maken er gewoon verschillende hapjes van die lekker bij elkaar smaken!
Met onderstaande ingrediënten is het perfect voor de lunch voor 2 personen, of voor 4 personen als onderdeel van verschillende gerechtjes.
Doperwtensoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 g doperwten uit de diepvries
- 750 ml groentebouillon
- 50 g creme fraîche
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook
- Verhit olijfolie in een kleine soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg de doperwten en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt.
- Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak.
- Verdeel net voor het serveren, als de soep nog heet is, wat crème fraîche erover.
Trackbacks/Pingbacks