Deze gevulde champignons maak ik eens niet met roomkaas. Deze champignons zijn dus echt helemaal vegetarisch! Eerst wilde ik zeggen dat ze vegan zijn, maar ik gebruik in dit recept wel roomboter. Eventueel zou je kunnen proberen dit te vervangen door olijfolie.

Het zal je verrassen, deze champignons zijn echt zó simpel om te maken maar wel echt lekker. Ik hou van zulke receptjes; weinig moeite, weinig ingrediënten en tegelijkertijd wel boordevol smaak. Een mooie aanvulling van je tapasavondje.

Gevulde champignons

Gevulde kastanjechampignons

Als tapas of borrelhapje
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 80 g boter
  • 6 teentjes knoflook
  • 8 el fijngehakte verse peterselie
  • 8 el paneermeel
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Maak de champignons schoon met een papiertje, leg ze in een ovenschaal.
  • Draai de steeltjes eruit. Hak de steeltjes van de champignons fijn.
  • Maak de knoflook schoon en hak ook deze fijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook aan. Voeg de champignonsteeltjes toe en bak deze 3-4 minuten mee.
  • Haal de pan van het vuur en roer peterselie en paneermeel er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het mengsel in de champignons.
  • Bak de champignons 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Pin deze gevulde kastanjechampignons!