Een aardappeltortilla vind ik echt onwijs lekker. Maar ik vind het dus wel altijd teveel gehannes om het in een pan te maken. Daarom vandaag het recept voor deze aardappeltortilla uit de oven.

Geen tapas avond compleet zonder een lekkere aardappeltortilla als je het mij vraagt. Of wat denk je van deze tortilla gewoon als avondeten, lekker met een groene salade erbij. Ook kan ik me voorstellen dat het erg lekker is bij de BBQ in de zomer.
Gaat niet alles op? Nog beter! Deze aardappeltortilla uit de oven smaakt ook de volgende dag koud nog lekker.

Aardappeltortilla

Ingrediënten
– 5 middelgrote aardappels
– 4 lente-uitjes
– 75 g crème fraîche
– 5 eieren
– 125 g geraspte kaas
– zout en peper

 

Bereiding
Schil de aardappels en schaaf (of snijd) deze in dunne plakjes.

Doe in een pan met ruim water en een snuf zout en breng aan de kook. Laat koken tot ze beetgaar zijn.
Giet af en spoel na met koud water.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd in dunne ringen.

Klop de eieren en de crème fraîche los.
Voeg de lente uitjes, geraspte kaas en een snuf zout en peper toe en roer goed door.

Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en giet hier het eimengsel overheen.
Strijk glad.

Bak de tortilla in 30-40 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Aardappeltortilla