Deze knoflookgarnalen maakte ik voor mijn man. Want heel eerlijk; ik vind garnalen niet zo lekker. Heb ik altijd al gehad eigenlijk.. het is gewoon niet helemaal mijn ding.
Maar op de een of andere manier vind ik het helemaal niet lastig om er receptjes mee te bedenken. Dat is misschien ook wel mijn kracht; ik kan me gewoon goed een voorstelling maken van de smaken en hoe die bij elkaar zullen passen (of niet).
Dit receptje voor knoflook garnalen met chili is overigens wel echt een basisreceptje, maar dan wel een heel erg lekker basisreceptje!
Wil je ze eten zonder andere tapas er omheen? Ze zijn bijvoorbeeld ook erg lekker met spaghetti/zoodles.
Ingrediënten
– 125 g gepelde garnalen
– 2 grote teentjes knoflook
– 3,5 el olijfolie
– 1 tl chilivlokken
– zout
Bereiding
Maak de knoflook teentjes schoon en snijd deze fijn (of gebruik een knoflookpers voor het gemak).
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan.
Laat een paar minuten bakken, zonder aan te branden.
Voeg de chili toe en bak een half minuutje mee.
Voeg de garnalen en een snufje zout toe en bak tot de garnalen gaar zijn.