Deze tapenade van zongedroogde tomaten zit echt boordevol smaak en is makkelijk te maken. Het is zo’n receptje dat je 1 keer maakt en de volgende keer hoef je er niet meer bij na te denken en schud je hem zo uit je mouw.
Dat is ook meteen wat het zo lastig maakt om het receptje hiervoor op te schrijven. Ik maak het receptje namelijk op gevoel; snufje hier, snufje daar of en nog een beetje van dit. Maar goed, voor deze keer heb ik het dan toch maar opgeschreven 😉

Tapenade zongedroogde tomaat

Ingrediënten
– 140 g zongedroogde tomaten (uit glas)
– 1 teentje knoflook
– 30 g pijnboompitten
– klein handje verse basilicum
– 3 el olijfolie
– zout

 

Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine in mix door elkaar.

Stop tussendoor de keukenmachine een keer en schraap de zijkanten af. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als het goed genoeg mixt.

Wil je de tapenade bewaren? Doe dan de tapenade in een schone glazen pot, giet er een scheutje olijfolie op (om het af te dekken), sluit de deksel en bewaar in de koelkast.