Een klassiek gerechtje kun je deze bietencarpaccio met geitenkaas en noten wel noemen. Normaal met walnoten, maar ik vind het lekker om een notenmix te gebruiken. Onderstaand receptje is genoeg voor meerdere mensen tijdens een tapasavond. Ben je met z’n twee? Dan is dit genoeg als voorgerecht. Alleen? Dan maak je hiermee een lekkere lunch. Handig toch?!
Ik ben overigens ook echt fan van de aardse smaak van bietjes. Manlief vind het niet zo lekker dus ik mocht dit gerechtje in m’n eentje opsnoepen. Geen straf hoor 🙂
Ingrediënten
– 2 voorgekookte bietjes
– 3 schijfjes zachte geitenkaas
– 2 el gemengde noten
– handje rucola
– balsamicoazijn
– olijfolie
Bereiding
Schaaf of snijd de bietjes in dunne plakken.
Leg de plakken op een schaal/bord.
Hak de noten grof en verdeel over de bietjes. Verkruimel de geitenkaas er overheen.
Leg in het midden een handje rucola.
Besprenkel net voor het serveren met de balsamicoazijn en olijfolie.
Trackbacks/Pingbacks