Deze overheerlijke runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes is echt een makkelijk maaltijd. Heerlijk met het druilerige weer van de afgelopen dagen.

Stoofvlees is iets waar je mij echt blij mee kunt maken. Het is voor mij op en top comfortfood en als het aan mij ligt staat het elke week wel op het menu. Deze keer besloot ik eens krieltjes te verwerken in het gerecht in plaats van krieltjes (of frietjes/brood) apart te serveren bij het gerecht. Zo maak ik het mezelf eigenlijk nóg makkelijker!

Runderstoof pastinaak-krieltjes-wortel

Serveer de runderstoof eventueel nog met een groene frisse salade.

Runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes

Op en top comfortfood!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding3 uur
Totale tijd3 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • 600 g runderlappen
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 1,5 tl zwolsche stoof (specerijenmengsel)
  • 350 g pastinaak
  • 350 g winterwortel
  • 400 g krieltjes (met schil)
  • 1 flesje bokbier
  • 650 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Schil de pastinaken en wortels en snijd in plakken. Maak de krieltjes schoon en snijd doormidden.
  • Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
  • Stel de autocook in op ‘stew’ en ‘long’ en start het programma.
  • Smelt een klontje boter in de pan. Voeg de runderblokjes toe met een flinke snuf zout en peper. Bak rondom bruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de zwolsche stoof specerijen toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Voeg de pastinaak, wortel en krieltjes toe en bak 4 minuten.
  • Beëindig handmatig het programma (2 seconden lang het akkoord vinkje indrukken). Stel de tijd in op 2,5 uur.
  • Voeg bokbier, bouillon en laurierblaadjes toe en sluit het deksel. Het programma wordt nu automatisch hervat.
  • Als het signaal klinkt is het stoofvlees klaar. Je kunt eventueel de saus nog binden als deze wat waterig is.

Notities

SLOWCOOKER (Geen autocook)
Bak eventueel het vlees aan in de pan zoals hierboven beschreven.
(het kan ook direct in de slowcooker).
Doe alles in de slowcooker en kook 6 uur op low of 4 uur op high.

Pin deze runderstoof!

runderstoof