Een goede hartige taart (of quiche) is toch altijd lekker? Met een groene salade ‘on the side’ is het voor mij een waar koningsmaal. Deze hartige taart met champignons en ui heeft niet de standaard vulling, want ik gebruik in dit recept ook roomkaas. Wat resulteert in een heerlijke en fluweelzachte vulling. Hemels!
Deze hartige taart is ook perfect als je een dagje geen vlees wilt eten.
Hartige taart met champignons en ui
Heerlijk en vol van smaak
Ingrediënten
- 1 plak vers bladerdeeg (van Tante Fanny)
- 1 grote ui
- 250 g champignons
- 1 tl tijm
- 1 snuf zout en peper
- 200 g roomkaas
- 3 eieren
- 40 g Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking. Voor mijn oven was dat 200 graden Celsius (hetelucht).
- Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de uien 4 minuten aan.
- Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Voeg toe aan de uien samen met de tijm en een snuf zout en peper. Bak tot de champignons gaar zijn.
- Leg het bladerdeeg in de vorm en snijd eventueel overtollig deeg weg. Vergeet niet je vorm in te vetten of er een velletje bakpapier onder te leggen.
- Verdeel de champignons en ui over de vorm.
- Meng in een kom de roomkaas, eieren en Parmezaanse kaas door elkaar. Voeg een snuf zout toe. Verdeel dit mengsel over de champignonvulling.
- Zet de hartige taart in de oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
Trackbacks/Pingbacks