Deze romige broccolisoep mag in het rijtje van favoriete soepen! Misschien nog wel lekkerder dan de standaard broccolisoep die ik altijd maakte.

Zowel de dille als bleekselderij geven een heerlijk tintje aan deze soep. Een romige en volle soep waarmee je elke lunch (of voorgerecht of diner) tot een succes maakt. Soep is wat mij betreft een heerlijke en verwarmende lunch waarmee je ook nog eens wat extra vitamines binnenkrijgt. Gezond én lekker, ik word er blij van!

Romige broccolisoep met dille

Ingrediënten, voor 2 flinke kommen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 4 stengels bleekselderij
– 400 g broccoli
– 700 ml groentebouillon
– 1 tl dille

 

Bereiding
Snipper de ui en knoflook.

Snij de bleekselderij en de broccoli in stukjes. (ook de steel kun je prima gebruiken in soep)

Verhit wat (kokos)olie in een soeppan en bak hierin de ui 3 minuten aan terwijl je regelmatig roert.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.

Voeg de bleekselderij, broccoli, bouillon en dille toe en roer door.
Breng vervolgens aan de kook. Als het kookt mag het vuur laag en laat je de soep nog 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. (of in de blender)