Met deze zoete aardappel-broccolistamppot zet je binnen 30 minuten een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel met een Italiaans tintje.

In dit recept bak in de gehaktballen in de oven, wat mij betreft echt de makkelijkste manier om gehakballen klaar te maken. Je hoeft er niet bij te blijven om ze steeds om te draaien én ze branden niet aan. Super handig dus!
Wel gebruik ik in dit recept een zakje kant-en-klare gehaktkruiden. Deze ontving ik in de goedgevulde foodybox en ik was er toch wel erg nieuwsgierig naar. Het grote voordeel van deze mix is dat er geen suiker of conserveermiddelen aan toe zijn gevoegd (iets wat je toch wel regelmatig ziet). Wel gebruikte ik maar een half zakje omdat ik vaak vind dat deze mixen erg zout zijn. Oordeel?
De kruiden smaken erg lekker en zeker niet overheersend in deze gehaktballetjes!

zoete aardappel-broccolistamp

Ingrediënten, voor 2 personen
– 400 g rundergehakt
– Half zakje Italiaanse gehaktkruiden (Verstegen)
– 400 g broccoli, in roosjes
– 500 g zoete aardappel (2 stuks)
– 1 tl oregano
– zout en peper
– klontje boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Meng de Italiaanse gehaktkruiden goed door het gehakt.
Vorm balletjes ter grote van een golfballetje en leg deze op het bakpapier.

Bak de gehaktballetjes in 17 minuten gaar in het midden van de oven.

Breng een pan met wat water aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes beetgaar.
Giet af en laat goed uitlekken.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel goed gaar en giet deze vervolgens af.
Laat even uitwasemen.

Doe de zoete aardappelblokjes terug in de pan samen met een oregano, een snuf peper en zout en een klontje boter. Stamp tot een smeuïge puree.
Voeg de broccoli toe en stamp nog een paar keer. Meng alles goed door elkaar.

Serveer de zoete aardappel-broccolistamppot met de gehaktballen uit de oven.

Eet jij strikt paleo of glutenvrij? Dan kun je de gehaktballetjes ook zelf kruiden met oregano en basilicum.