Deze pecan-kokos granola is eigenlijk veel te lekker. Zo lekker dat ik tegenwoordig een dubbele batch maak en we meer als de helft gewoon als snack eten. Deze granola past bij een paleo en glutenvrije levensstijl, maar ook als je dit niet volgt weet ik zeker dat je gaat genieten van dit recept.
Ik maakte dit receptje met als idee om het de volgende ochtend als ontbijt te eten samen met (kokos)yoghurt. Toen het uit de oven kwam was ik al aan het snoepen van de nog warme granola, tijden het maken van de foto’s snoepte ik nog een beetje en zo werd het steeds moeilijker om wat te bewaren voor het ontbijt. Dus ja, voor dit recept heb je wel wat wilskracht nodig 😉
Overigens kun je dit ook net zo goed als snack eten, echt genieten hoor. Eigenlijk is het gewoon altijd lekker!
Pecan-kokos granola
Ingrediënten
- 45 g kokossnippers
- 170 g pecannoten
- 1 tl kaneel
- 1 snufje zout
- 40 ml kokosolie gesmolten
- 60 ml maple syrup
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Hak de helft van de pecannoten, de andere helft laat je heel. Doe kokossnippers, pecannoten, kaneel en een snuf zout in een kom en roer door elkaar.
- Meng de kokosolie en de maple syrup door elkaar. Giet over het kokosmengsel en meng door elkaar.
- Schep het mengsel op het bakpapier en verdeel gelijkmatig. Bak 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven, roer door en bak het nog eens 17 minuten in het midden van de oven.
- Laat buiten de oven afkoelen. Breek het in stukken en bewaar in een goed afgesloten bakje/pot.