Ontbijt Paleo Recepten Zoet

Pecan-kokos granola

Pecan-kokos granola

Tags:      

Deze pecan-kokos granola is eigenlijk veel te lekker. Zo lekker dat ik tegenwoordig een dubbele batch maak en we meer als de helft gewoon als snack eten. Deze granola past bij een paleo en glutenvrije levensstijl, maar ook als je dit niet volgt weet ik zeker dat je gaat genieten van dit recept.

Ik maakte dit receptje met als idee om het de volgende ochtend als ontbijt te eten samen met (kokos)yoghurt. Toen het uit de oven kwam was ik al aan het snoepen van de nog warme granola, tijden het maken van de foto’s snoepte ik nog een beetje en zo werd het steeds moeilijker om wat te bewaren voor het ontbijt.
Dus ja, voor dit recept heb je wel wat wilskracht nodig ๐Ÿ˜‰

Maar eigenlijk kun je hiervan ook net zo goed als snack genieten. Eigenlijk is het gewoon altijd lekker!

Pecan-kokos granola

Ingrediรซnten
– 45 g kokossnippers
– 170 g pecannoten
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– 40 ml kokosolie, gesmolten
– 60 ml maple syrup

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Hak de helft van de pecannoten, de andere helft laat je heel.
Doe kokossnippers, pecannoten, kaneel en een snuf zout in een kom en roer door elkaar.

Meng de kokosolie en de maple syrup door elkaar.
Giet over het kokosmengsel en meng door elkaar.

Schep het mengsel op het bakpapier en verdeel gelijkmatig.
Bak 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven, roer door en bak het nog eens 17 minuten in het midden van de oven.

Laat buiten de oven afkoelen.
Breek het in stukken en bewaar in een goed afgesloten bakje/pot.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken ๐ŸŽ‰.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Link naar recept in bio.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. โค Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! ๐ŸŽ‰โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers ๐ŸŒถ mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's ๐Ÿคฃ. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten ๐Ÿ˜‹.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Link naar het recept in bio.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief ๐Ÿฆ„ piรฑata, uitnodigingen en cactussen ๐ŸŒต.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Geef jij wel eens een thema feestje?
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Link in bio!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#pinata #piรฑata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! ๐Ÿฅ•๐Ÿฐ ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag ๐Ÿ˜….
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie ๐Ÿ™Œ.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! โค๐Ÿ™Œ Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in รฉcht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Link naar recept in bio.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dรกt is wat ik nooit had verwacht.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Link naar het artikel in bio.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
  • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee โค๐Ÿ™Œ.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen ๐Ÿ˜Š.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl