Deze chocolade mug cake is het resultaat van de Foodblogswap van deze maand. Een chocolade cakeje dat je binnen 2,5 minuut op tafel zet, met maar 5 ingrediënten!

Voor de Foodblogswap van deze maand mocht ik een receptje uitkiezen van Pienskeuken. Altijd weer een hele klus want hoe vind je iets op een blog waar meer dan genoeg lekkers op staat? Ik besloot voor een andere manier te gaan en ging op zoek naar een recept met cacao. Want dat had ik net weer in huis gehaald.
Toen ik de mug brownie tegenkwam was ik toch wel erg benieuwd, deze moest het worden! Al helemaal omdat ik de magnetron eigenlijk echt nooit gebruik.

Al eerder maakte ik een keer een mug cake en zolang je in gedachten houdt dat dit niet wordt zoals een echte cake zit je goed! Het is namelijk in mijn beleving toch wel echt iets anders dan een “echte” cake hoor. Iets sponziger is voor mij het goede woord denk ik. Maar niet verkeerd, al helemaal niet als je je bedenkt dat je het binnen enkele minuten op tafel zet.

Chocolade mugcake

Het idee van de Foodblogswap is dat je je eigen draai geeft aan een recept. Eerlijk is eerlijk: ik heb eigenlijk maar bar weinig veranderd! Het enige wat ik anders doe is dat ik zelfrijzend bakmeel heb gebruikt. Oh én ik noem het chocolade mug cake in plaats van mug brownie. Bekijk het originele recept van Pienskeuken hier.

Chocolade mug cake

Een lekker en snel tussendoortje!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding2 minuten
Totale tijd7 minuten
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 2 el honing
  • 1 el cacao
  • 1 ei
  • 1 tl milde olijfolie

Instructies

  • Mix alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar.
  • Verdeel over 2 espressokopjes of 1 theekop en zet 1,5 minuut op vol vermogen in de magnetron.
  • Bestrooi eventueel nog met wat extra cacao.

Pin deze chocolade mug cake!