Deze fajita salade is echt ongelofelijk lekker! Ik at een soortgelijke salade in Amerika en daar heb ik zo van zitten smikkelen, die moest ik ook thuis maken! Soms is het zo dat dingen op vakantie gewoon lekkerder zijn, maar deze salade smaakte thuis gewoon net zo goed.

Een gezonde keuze wat mij betreft om te maken doordeweeks. Het past namelijk perfect bij mijn ‘paleo plus kaas’, of wellicht ‘paleo plus zuivel’ want ik serveerde de fajita salade met een schepje crème fraîche.
Wat er ook geweldig lekker bij is; guacamole! Dat kreeg ik er in Amerika ook bij, maar toen ik het thuis maakte had ik daar simpelweg niet zo’n zin in.

De ijsbergsla past wat mij betreft perfect bij deze salade omdat deze lekker fris en knapperig is. Uiteraard zou je die kunnen vervangen door je eigen favoriet, maar ik raad je aan hem met ijsbergsla te maken 🙂

Fajita salade

Fajita salade

Mijn favoriete salade uit Amerika.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 250 g ijsbergsla
 • 1 groene paprika
 • 1 grote zoete ui
 • 2 biefstukken
 • 1 tl picadillo kruiden (Euroma, by Jonnie Boer)
 • 100 g zwarte olijven
 • 4 el belegen kaas geraspt
 • 2 el crème fraîche

Instructies

 • Snijd de paprika in dunne reepjes. Maak de ui schoon en snijd in halve maantjes. Snijd de biefstukken in reepjes.
 • Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en paprika tot deze zacht worden. Voeg vervolgens de biefreepjes, picadillo kruiden en een snuf peper en zout toe. Bak tot het rundvlees gaar is.
 • Snijd ondertussen de olijven in ringen.
 • Meng de crème fraîche met wat water in een kommetje, zodat deze zacht wordt.
 • Verdeel de ijsbergsla over 2 borden, verdeel de olijven erover en de geraspte kaas.
 • Schep het bief-paprikamengsel op de sla. Maak af met een eetlepel crème fraîche.

Pin deze fajita salade!