Recepten Reviews Zoet

Dripcake met witte chocolade botercrème

Dripcake witte chocolade botercreme

Tags:       

Deze dripcake met witte chocolade botercrème ziet er niet alleen lekker uit, hij ís ook echt superlekker! Met stukjes ananas tussen de lagen cake, extra chocolade en botercrème on top én ook nog versierd met extra chocolaatjes. Zou je me geloven als ik zeg dat deze taart helemaal niet overdreven zoet is? Want dat is namelijk echt het geval. Het is de perfecte combinatie tussen fluffy en chocolade. YUM!

Pushpan

Het biscuit voor deze dripcake is gebakken is een superfijne vorm; de PushPan van Wham cookware. Ik kreeg deze vorm opgestuurd om uit te testen en wat is dan de beste manier? Juist! Taart bakken!
Ik koos om de PushPan non-stick te testen van 20 cm doorsnee, deze is (zoals de naam het al zegt) non stick dankzij een dubbele coating en de vorm kan zowel in de oven als in de vriezer. De PushPan heeft een silicone ring in de bodem zitten waardoor deze 100% lekvrij is. Daarnaast is deze vorm echt supermakkelijk te verwijderen door een blik/glas/.. te plaatsen onder de vorm, hierdoor komt de verzegeling los en kun je de rand met gemak verwijderen. Nog een voordeel: de vorm mag in de vaatwasser!

Wat zal ik er hierna eens in maken? Wellicht een lekkere ijstaart?!

Ik heb van deze taart meerdere foto’s gemaakt.. en uiteraard kan ik weer eens niet goed kiezen welke ik wil delen. Dus ach; ik deel ze gewoon allemaal! Ook staan er foto’s bij de beschrijving van het recept, zodat je wat duidelijker de stappen kunt zien.

Op de foto kun je het eigenlijk bijna niet zien, maar ik kleurde een deel van de botercrème met gele kleurstof. Vooral omdat ik dacht dat dat wel een leuk extraatje zou geven, nou ja.. het valt dus eigenlijk bijna niet op. Ik heb dus deze niet meegenomen in de beschrijving van het recept.

Dripcake witte chocolade botercreme

De biscuit die ik maakte voor deze cake komt heel eerlijk gezegd gewoon uit een pakje. Ik heb die al vaker gebruikt en vind hem gewoon goed smaken, deze kun je gewoon kopen bij elke supermarkt en vind je op de bakafdeling. En tja, zo’n taart vergt al wat tijd om te maken.. dus een kant-en-klare mix is dan wel erg makkelijk.
Wil je wel zelf je biscuit maken? Neem dan bijvoorbeeld dit recept van Laura’s Bakery.

Ingrediënten, voor een taart van 20 cm
– 1 pak kant-en-klare biscuit mix
– + ingrediënten zoals aangegeven op de verpakking

Of een biscuit helemaal zelf gemaakt

Ingrediënten botercrème/vulling
– 400 g roomboter, op kamertemperatuur
– 200 g witte chocolade
– 110 g poedersuiker
– 2 el ananas sap/siroop (uit het blik)
– 4 schijven ananas uit blik

Ingrediënten chocolade drip
– 125 ml slagroom
– 200 g pure chocolade
– 15 g boter

Chocolade versieringen naar keuze, ik gebruikte:
– handje hazelnut raspberry blond, awesome chocolate
– handje maple pecan, awesome chocolate
– handje macadamia milk, awesome chocolate

 

Bereiding
Bak de biscuit zoals aangegeven op de verpakking / in het recept.
Laat even afkoelen, verwijder vervolgens de vorm en laat vervolgens op een rooster helemaal afkoelen.

Snijd het biscuit in 3 gelijke lagen.

Verder met de botercrème;

Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Haal dan van het vuur zodat deze kan afkoelen.

Mix de boter in ongeveer 10-12 minuten op de hoogste stand tot deze wit en luchtig is. Zet tussendoor 2 keer je mixer uit en schraap de zijkanten los.

Voeg de poedersuiker en ananassap toe aan de boter en mix nog enkele minuten door tot het helemaal is opgenomen.

De witte chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur zijn als deze bij de boter gaat. Voel dus even met je vinger. Voelt de chocolade nog warm? Dan moet je nog even wachten.
Voeg vervolgens ook de witte chocolade toe aan de botercrème. Mix deze er snel doorheen.

Dripcake witte chocolade botercreme

Opbouwen en afsmeren;

Snijd de ananasringen in kleine stukjes.

Voor de taart is het handig als de bodem de bodem blijft, dan heb je een stevige basis. Voor de bovenste laag kun je ook het beste kiezen voor een rechte laag, dat is bij mij meestal de middelste. Je kunt natuurlijk ook de bovenste laag bijsnijden zodat deze mooi recht van vorm is. (mijne is een beetje scheef 🙂  , maar ach.. geen probleem voor mij!)

Leg de eerste laag op een cakestandaard. Schep er ongeveer 3 el botercrème op en verdeel in een dunne laag. Verdeel de helft van de ananasstukjes hierover.

Leg de volgende laag erop en druk een beetje aan. Schep er ongeveer 3 el botercrème op en verdeel in een dunne laag. Verdeel de rest van de ananasstukjes hierover.

Leg nu de laatste laag erop.
Verdeel de botercrème over de bovenkant en zijkanten. (zijkanten vind ik zelf het makkelijkste met een spuitzak).
Probeer de zijkant zo strak mogelijk af te smeren. Ik doe dit met een grote spatel, maar het kan ook met een mes. Nog makkelijker is een deegschraper!
Vergeet niet tussendoor je spatel/schraper schoon te maken.

Als laatste doe je de bovenkant.
Zoals je op de foto kunt zien zitten er bij mij nog wel wat oneffenheden in. Onder andere omdat het een vrij dunne botercrème laag is (dat vind ik namelijk het lekkerste). De randjes aan de bovenkant bedekken we zo nog met een chocolade drip.

Zet de taart in de koelkast tot deze afgekoeld is.

Dripcake witte chocolade botercreme

Chocolade drip;

Hak de pure chocolade fijn.

Verhit de slagroom in een pannetje tot deze goed heet is.
Voeg de chocolade en het klontje boter toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is en je een gladde ganache hebt. Soms moet je het nog even wat extra door verwarmen voordat het goed gemengd is.

Pak de afgekoelde taart.

Doe de chocolade ganache in een spuitzak. Geen spuitzak? Je kunt de drip ook maken met een lepeltje.
Begin met de zijkanten, bespuit deze met de chocolade om een drip effect te maken.

Als laatste maak je de ring aan de bovenkant en vul je deze op. Eventueel kun je met een lepeltje de ganache beter verdelen.
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de gehele bovenkant op te vullen.

Dripcake witte chocolade botercreme

Gebruik de overgebleven botercrème om toefjes te maken op de bovenkant.

Dripcake witte chocolade botercreme

Garneer de bovenkant en voorkant (meestal heeft je taart 1 mooie kant die je dan de voorkant maakt) met de chocolade.
Vers fruit zou ook heerlijk zijn!

Zet de taart terug in de koelkast.
Haal de taart minimaal 30 minuten voordat je deze wil serveren uit de koelkast. Dan zijn alle smaken het lekkerste.

 

Dripcake witte chocolade botercreme

 

    2 reacties

  • Lianne 7 februari 2018 Beantwoord

    Wauw, die is goed gelukt! Heerlijk met chocolade en ananas. Ik ben dol op die vrucht. 🙂

    • Simone 7 februari 2018 Beantwoord

      Het is inderdaad een overheerlijke combinatie!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor een lekker lunchrecept, want daarvan kun je nooit genoeg hebben toch? Deze kruidenomelet gevuld met, onder andere, garnalen is echt een blijvertje hoor. 😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit receptje is helemaal gemaakt en gefotografeerd in mijn nieuwe kantoor. Wat ben ik blij met de bak licht die ik daar elke dag naar binnen heb schijnen!! 🙌 📷 Waar ik thuis altijd zo dicht mogelijk bij het raam moest gaan staan hoef ik daar hier stukken minder rekening mee te houden! Wat wel nog even wennen is is het koken op inductie en de ovens... maar dat komt ook helemaal goed! 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Receptje staat trouwens online! Zie de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #lunchbox #omelet #gevuldeomelet #garnalen #paleo #paleolunch #paleolifestyle #paleorecept #koolhydraatarm #koolhydraatbeperkt #keto #ketogeen #ketodieet #lowcarblunch #gezondeten #gezondleven #hetdraaitomdebalans #lekkereten #lekkerrecept #kruiden #foodfotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • 🇹🇷 vanavond eten we Turks! Door mijn man heb ik kennis gemaakt met de Turkse keuken en die is écht onwijs lekker 😍 (mijn man en de keuken 😂).
Wat we precies allemaal op tafel gaan zetten weet ik nog niet, maar lekker wordt het zeker. Straks boodschappen doen bij dé Turkse supermarkt!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kook eigenlijk bijna nooit Turks, dat laat ik aan mijn man en schoonfamilie over. Maar kisir heb ik helemaal onder de knie. Een overheerlijke bulgursalade die overal lekker bij smaakt 🙌. Dus ik mag deze voor vanavond maken van mijn man 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het receptje staat op m’n website (zoek kisir rechtsboven en gij zult vinden 😉).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat is jouw favoriete keuken?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kisir #bulgur #bulgursalade #turks #turkskoken #turksekeuken #turksrecept #bijgerecht #sidedish #overheerlijk #lekkereten #lekkerrecept #diner #citroen #recepten #boodschappen #turksdiner #zolekker #foodie #gekopeten #foodblogger #foodquotesnl
  • 😂👆Mijn gezicht als iemand vraagt of ik die red velvet reep van @handsoffmychocolate helemaal alleen ga opeten. Ja duh! Natuurlijk!! Dit is mijn chocolade, die deel ik lekker met niemand.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Omdat ik mijn chocolade niet wil delen hebben ze bij Hands Off My Chocolate 3 repen voor jullie bewaard. En die kun je nu winnen! Perfect kadootje voor jezelf op deze Valentijnsdag! ❤️🥰🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jij wilt vast ook wel zo'n overheerlijke reep winnen toch? Ja? Meedoen is makkelijk;
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Volg mij en @handsoffmychocolate
2. Laat een reactie van emoticons achter die jouw liefde voor jezelf én chocolade laat zien! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn reactie zou zijn: 🙌❤️🥰😍🎉👏🤪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vanavond rond 20.30 maak ik de 3 winnaars bekend!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#win #winnen #winactie #chocolade #chocolate #redvelvet #redvelvetchocolade #chocoladereep #valentijnsactie #lekkervoorjezelf #diewiljewinnen #snoepen #koffietijd #samenwerking #handsoffmychocolate #diehoefjeniettedelen #voorjezelf #zelfliefde #foodie #foodquotesnl
  • Heb jij een airfryer én wil je wat lekkers bakken voor Valentijn? Deze red velvet cupcakes met enchanted cream zijn echt overheerlijk!! 🙌❤️😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eigenlijk deel ik hier zo goed als nooit foto’s van andere projecten. Niet van opdrachten, recepten voor andere websites, foto’s voor klanten... maar daar ga ik toch maar eens verandering in brengen! Ik ben namelijk zo f*cking trots op al dat werk 🙌 🥰 (don’t mind the language 🤭).⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus vanaf nu; iets meer een showroom van ál mijn werk! Want dat is wie ik ben. Uiteraard blijf ik hier ook mijn recepten en artikelen gewoon delen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh en deze lekkere cupcakes? Die vind je op de website van @theamazingkitchen , zie de link in m’n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#cupcakes #redvelvet #redvelvetcupcakes #enchantedcream #topping #cake #hhb #heelhollandbakt #sprinkles #valentijnsdag #sweetsformysweet #sugar #suikerrush #lekkerbakken #aifryer #airfryerrecepten #airfryerfan #theamazingkitchen #foodie #foodblogger #foodfotografie #fotografie #fotograaf #styling #foodstyling #eigenbaas #foodquotesnl
  • Mijn aller-aller-allereerste lunch in m'n nieuwe kantoor was deze Italiaanse salade met een lekker pesto-kippetje. Ik dacht; die moet ik jullie niet onthouden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens deelde ik deze met @anjasfoodblog . Zij had namelijk pizza bij voor de lunch (he wat vervelend) en was zo lief om deze te delen 🥰.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dat pizzarecept deelt ze denk ik zelf nog wel een keer met jullie. Maar de salade heb je bij deze alvast. Lekker, makkelijk én goed voor te bereiden. Snel maken dus!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens wilde ik deze al eerder delen vandaag, maar ik ben een beetje chaotisch door m'n nieuwe kantoor momenteel 😅😁🤷‍♀️.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het recept staat in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchenzonderboter #broodlozelunch #lunchen #lunchbox #salade #salad #kippetje #pesto #kip #pestokip #kippesto #paleo #paleolifestyle #paleofood #gezond #gezondeten #hetdraaitomdebalans #lekkereten #lekkerrecept #foodie #foodfotografie #fotografie #receptontwikkeling #foodblogger #foodquotesnl
  • Let's get personal!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar liefst 2 keer op dezelfde dag werd ik getagd om #5randomfactsaboutme te delen (dankjewel @anniepannie_nl en @bettyskitchennl 😅😘). Dingen die jullie wellicht nog niet weten van me... Moeilijk, voor mijn gevoel ben ik redelijk een open boek, maar wellicht wist je onderstaande 5 dingen nog niet van me?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Mijn man noemt mij ook wel 'mevrouw Google' en 'het alziend oog'. De eerste omdat ik soms de raarste dingen weet te benoemen (random vogels bijvoorbeeld) en dat oog omdat ik de kleinste dingen zie. Ik denk dat mij oneffenheden gewoon onwijs opvallen. 🧐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Van minimaal 2 boeken per week lezen naar helemaal niks. Voor mijn burn-out verslond ik boeken... vanaf het moment dat mijn burn-out toesloeg heb ik geen boek meer van binnen gezien. Ik kan me er gewoon niet meer toe zetten. Overigens heb ik geen moeite met teksten online lezen... het is echt iets specifieks met boeken .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Ik heb 10 jaar als schoenenontwerper / productmanager gewerkt. Tot ik bij een groot Nederlands merk terecht kwam (waar ik al vanaf het begin van mijn carrière in de schoenen heel graag voor wilde werken), daar ben ik zo opeens zonder reden naar buiten gegooid dat ik er écht he-le-maal klaar mee was! 👠👟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. Ik heb jarenlang gerookt! Van mijn 16de tot mijn 32ste en zeker 15 per dag (tel uit je winst), ik ben nu 2,5 jaar gestopt en nog steeds zo blij mee. Ok, heel eerlijk... af en toe heb ik echt wel weer zin in een sigaretje. Eigenlijk vooral als er alcohol in het spel is en heel eerlijk; smaakt dan echt niet lekker meer! 🤷‍♀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5. Ik heb mijn man leren kennen in de kroeg. In een kroeg waar ik al jaaaren kwam... en hij ook. 😁😅 Toch hadden we elkaar eigenlijk nog nooit gezien. We hadden zelfs dezelfde vrienden en kennissen! Apart toch?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo, ik ben benieuwd of je deze 5 dingen al van me wist? Of was het een complete verrassing? 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En omdat ik mee blijf doen aan dit spelletje nomineer ik de beste ladybosses; @writeaholic @ingervierhout en @mamasvaneindhoven
  • Oh my, ik bakte weer wat lekkers hoor! 😍🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Karnemelk... als ik ergens de gruwels van krijg dan is het wel karnemelk. Dus je snapt dat bakken met karnemelk best een stap buiten mijn comfortzone is. Ik twijfelde nog, zal ik even proeven of ik karnemelk nu wel zo lust.... nee toch maar niet gedurfd 😅🤭.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar goed, deze tulband met karnemelk is dus echt wel een aanrader. Ook als je echt geen karnemelk lust 😂.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het recept staat in mn bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tulband #tulbandcake #cake #cake #karnemelk #cakemetkarnemelk #karnemelkcake #bakken #lovetobake #hhb #heelhollandbakt #bakkenmaar #glazuur #glaze #limoen #lichtenluchtig #luchtig #foodie #recept #lekkerrecept #foodfotografie #foodblogger #foodquotesnl
  • Vorige week mocht ik genieten van een overheerlijke lunch bij @sugopizza in Eindhoven. Ze hebben 20 verschillende 🤤 smaken, probeer daar maar eens uit te kiezen! Mijn absolute favoriet (ik heb er 12 geproefd) was die met champignons en brie, of misschien toch die met pesto... 🥰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ze serveren pizza al taglio; rechthoekige pizza, die vervolgens in stukken wordt geknipt. En even serieus; dit eet ook veel makkelijker dan de ronde variant!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik schreef een review en je leest er meer over op mijn website, inclusief meer dan genoeg foto's uiteraard!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pizza #sugopizza #sugo #sugoeindhoven #pizzaaltaglio #knippen #pizzalover #pizzaforlunch #lunch #lunchen #eindhoven #eindhovencity #eindhovenhotspot #hotspot #lekkerlunch #champignons #brie #tomaat #heerlijkelunch #overheerlijk #foodie #review #opuitnodiging #foodblogger. #foodfotografie #foodquotesnl