Deze dripcake met witte chocolade botercrème ziet er niet alleen lekker uit, hij ís ook echt superlekker! Met stukjes ananas tussen de lagen cake, extra chocolade en botercrème on top én ook nog versierd met extra chocolaatjes. Zou je me geloven als ik zeg dat deze taart helemaal niet overdreven zoet is? Want dat is namelijk echt het geval. Het is de perfecte combinatie tussen fluffy en chocolade. YUM!

Pushpan

Het biscuit voor deze dripcake is gebakken is een superfijne vorm; de PushPan van Wham cookware. Ik kreeg deze vorm opgestuurd om uit te testen en wat is dan de beste manier? Juist! Taart bakken!
Ik koos om de PushPan non-stick te testen van 20 cm doorsnee, deze is (zoals de naam het al zegt) non stick dankzij een dubbele coating en de vorm kan zowel in de oven als in de vriezer. De PushPan heeft een silicone ring in de bodem zitten waardoor deze 100% lekvrij is. Daarnaast is deze vorm echt supermakkelijk te verwijderen door een blik/glas/.. te plaatsen onder de vorm, hierdoor komt de verzegeling los en kun je de rand met gemak verwijderen. Nog een voordeel: de vorm mag in de vaatwasser!

Wat zal ik er hierna eens in maken? Wellicht een lekkere ijstaart?!

Ik heb van deze taart meerdere foto’s gemaakt.. en uiteraard kan ik weer eens niet goed kiezen welke ik wil delen. Dus ach; ik deel ze gewoon allemaal! Ook staan er foto’s bij de beschrijving van het recept, zodat je wat duidelijker de stappen kunt zien.

Op de foto kun je het eigenlijk bijna niet zien, maar ik kleurde een deel van de botercrème met gele kleurstof. Vooral omdat ik dacht dat dat wel een leuk extraatje zou geven, nou ja.. het valt dus eigenlijk bijna niet op. Ik heb dus deze niet meegenomen in de beschrijving van het recept.

Dripcake witte chocolade botercreme

De biscuit die ik maakte voor deze cake komt heel eerlijk gezegd gewoon uit een pakje. Ik heb die al vaker gebruikt en vind hem gewoon goed smaken, deze kun je gewoon kopen bij elke supermarkt en vind je op de bakafdeling. En tja, zo’n taart vergt al wat tijd om te maken.. dus een kant-en-klare mix is dan wel erg makkelijk.
Wil je wel zelf je biscuit maken? Neem dan bijvoorbeeld dit recept van Laura’s Bakery.

Ingrediënten, voor een taart van 20 cm
– 1 pak kant-en-klare biscuit mix
– + ingrediënten zoals aangegeven op de verpakking

Of een biscuit helemaal zelf gemaakt

Ingrediënten botercrème/vulling
– 400 g roomboter, op kamertemperatuur
– 200 g witte chocolade
– 110 g poedersuiker
– 2 el ananas sap/siroop (uit het blik)
– 4 schijven ananas uit blik

Ingrediënten chocolade drip
– 125 ml slagroom
– 200 g pure chocolade
– 15 g boter

Chocolade versieringen naar keuze, ik gebruikte:
– handje hazelnut raspberry blond, awesome chocolate
– handje maple pecan, awesome chocolate
– handje macadamia milk, awesome chocolate

 

Bereiding
Bak de biscuit zoals aangegeven op de verpakking / in het recept.
Laat even afkoelen, verwijder vervolgens de vorm en laat vervolgens op een rooster helemaal afkoelen.

Snijd het biscuit in 3 gelijke lagen.

Verder met de botercrème;

Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Haal dan van het vuur zodat deze kan afkoelen.

Mix de boter in ongeveer 10-12 minuten op de hoogste stand tot deze wit en luchtig is. Zet tussendoor 2 keer je mixer uit en schraap de zijkanten los.

Voeg de poedersuiker en ananassap toe aan de boter en mix nog enkele minuten door tot het helemaal is opgenomen.

De witte chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur zijn als deze bij de boter gaat. Voel dus even met je vinger. Voelt de chocolade nog warm? Dan moet je nog even wachten.
Voeg vervolgens ook de witte chocolade toe aan de botercrème. Mix deze er snel doorheen.

Dripcake witte chocolade botercreme

Opbouwen en afsmeren;

Snijd de ananasringen in kleine stukjes.

Voor de taart is het handig als de bodem de bodem blijft, dan heb je een stevige basis. Voor de bovenste laag kun je ook het beste kiezen voor een rechte laag, dat is bij mij meestal de middelste. Je kunt natuurlijk ook de bovenste laag bijsnijden zodat deze mooi recht van vorm is. (mijne is een beetje scheef 🙂  , maar ach.. geen probleem voor mij!)

Leg de eerste laag op een cakestandaard. Schep er ongeveer 3 el botercrème op en verdeel in een dunne laag. Verdeel de helft van de ananasstukjes hierover.

Leg de volgende laag erop en druk een beetje aan. Schep er ongeveer 3 el botercrème op en verdeel in een dunne laag. Verdeel de rest van de ananasstukjes hierover.

Leg nu de laatste laag erop.
Verdeel de botercrème over de bovenkant en zijkanten. (zijkanten vind ik zelf het makkelijkste met een spuitzak).
Probeer de zijkant zo strak mogelijk af te smeren. Ik doe dit met een grote spatel, maar het kan ook met een mes. Nog makkelijker is een deegschraper!
Vergeet niet tussendoor je spatel/schraper schoon te maken.

Als laatste doe je de bovenkant.
Zoals je op de foto kunt zien zitten er bij mij nog wel wat oneffenheden in. Onder andere omdat het een vrij dunne botercrème laag is (dat vind ik namelijk het lekkerste). De randjes aan de bovenkant bedekken we zo nog met een chocolade drip.

Zet de taart in de koelkast tot deze afgekoeld is.

Dripcake witte chocolade botercreme

Chocolade drip;

Hak de pure chocolade fijn.

Verhit de slagroom in een pannetje tot deze goed heet is.
Voeg de chocolade en het klontje boter toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is en je een gladde ganache hebt. Soms moet je het nog even wat extra door verwarmen voordat het goed gemengd is.

Pak de afgekoelde taart.

Doe de chocolade ganache in een spuitzak. Geen spuitzak? Je kunt de drip ook maken met een lepeltje.
Begin met de zijkanten, bespuit deze met de chocolade om een drip effect te maken.

Als laatste maak je de ring aan de bovenkant en vul je deze op. Eventueel kun je met een lepeltje de ganache beter verdelen.
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de gehele bovenkant op te vullen.

Dripcake witte chocolade botercreme

Gebruik de overgebleven botercrème om toefjes te maken op de bovenkant.

Dripcake witte chocolade botercreme

Garneer de bovenkant en voorkant (meestal heeft je taart 1 mooie kant die je dan de voorkant maakt) met de chocolade.
Vers fruit zou ook heerlijk zijn!

Zet de taart terug in de koelkast.
Haal de taart minimaal 30 minuten voordat je deze wil serveren uit de koelkast. Dan zijn alle smaken het lekkerste.

 

Dripcake witte chocolade botercreme