Deze omelet met champignons en zalm is een heerlijk en gezond gerechtje. Lekker als goedvullende lunch of wellicht uitgebreid ontbijt.

De combinatie van zalm, champignons, ui en coconut aminos is echt een overheerlijke combinatie. Daarbij zorg je er met dit receptje voor dat je weer wat extra gezonde vetten én eiwitten binnenkrijgt. Geen coconut aminos in huis of eko-winkel in de buurt? Dan kun je deze ook vervangen door sojasaus.

Coconut aminos is een saus die ik standaard in huis heb, een paleo approved sausje die een perfect alternatief voor sojasaus is. Tegenwoordig kun je coconut aminos in sommige grotere supermarkten vinden en sowieso bij de meeste eko winkels. Uiteraard kun je deze ook online kopen bij verschillende winkels. Bijvoorbeeld bij Body & Fit, zij verkopen ook meteen het merk dat ik altijd gebruik; de coconut aminos van Coconut Secret.

Omelet champignons en zalm

Ingrediënten, voor 1 persoon
– kleine rode ui (of een halve)
– 125 g champignons
– 0,5 el coconut aminos (of sojasaus)
– 2 eieren
– scheutje (plantaardige) melk
– 75 g gerookte zalm

 

Bereiding
Maak de ui schoon en snipper deze.
Maak de champignons schoon en snijd in stukken.

Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en bak hierin de rode ui en champignons in ongeveer 4-5 minuten gaar.
Voeg de coconut aminos toe en een snuf zout. Roer door en bak 2 minuutjes mee.

Klop de eieren met een scheutje melk los in een kommetje.

Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en bak hierin de eieren tot een mooie omelet.

Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes.

Leg de omelet op een bord, verdeel hier overheen het champignon-ui mengsel en de gerookte zalm.