Met deze limabonen en feta in tomatensaus zet je een heerlijk vegetarisch receptje op tafel. Een makkelijk gerecht dat je ook doordeweeks in een handomdraai kunt maken.

In de tijd dat de bonen in de oven bakken heb je mooi tijd om wat anders te doen. Zoals een frisse groene salade maken om erbij te serveren. Eventueel met een stukje brood voor de liefhebber en het feest is helemaal compleet.
Van oorsprong een Grieks gerechtje, maar dan wel met mijn eigen twist.

Limabonen en feta

Ingrediënten
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 0,5 tl oregano
– 0,5 tl tijm
– blikje tomatenpuree (70 g)
– blik tomaten blokjes (400 g)
– 400 g limabonen (1 blik)
– 100 g feta

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Laat de limabonen uitlekken.

Verhit wat (kokosolie) in een koekenpan.
Bak hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak een minuutje mee.

Voeg de tomatenpuree toe met een snuf peper en zout en bak 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm het geheel.

Zet het vuur uit.
Voeg de limabonen toe en verbrokkel de feta erboven. Meng alles door elkaar.

Schep het in een ovenschaaltje en bak 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.