Deze paksoisoep met kerrie is niet alleen superlekker en gezond, je maakt deze ook nog eens in een handomdraai. Overheerlijk als lunch of voorgerecht!
Paksoi is zo’n groente die ik zelf eigenlijk echt nooit koop. Al langer wilde ik er eens iets mee doen, want tja.. een beetje uitdaging is leuk toch? Ik besloot er een soepje van te maken en dat pakte goed uit! De kerrie en kokosmelk passen er perfect bij en de wortel zorgt voor nog wat extra kleur en vitamines.
Met dit recept maak je genoeg voor een lunch voor 2/3 personen en genoeg als voorgerecht voor 4 personen.
Soep, ik ben er echt fan van. Vooral omdat je er zoveel kanten mee op kunt, van jouw favoriete groente kun je vaak echt de allerlekkerste soep maken. Daarbij is soep echt onwijs makkelijk om te maken!
Omdat soep zo veelzijdig is qua smaken kun je er ook echt op alle tijden van de dag van genieten. Perfect als lunch, tussendoortje (hallo 4 uur …. – soup), voorgerecht of lichte maaltijd. Mij maak je er altijd blij mee!
Paksoisoep met kerrie
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 paksoi
- 400 g wortel
- 1 el kerrie
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
Instructies
- Maak de knoflook schoon en snipper deze. Rasp de wortel en snijd in kleine stukjes.
- Snijd de onderkant van de paksoi af en de harde kern eruit. Snijd de dunnere groene bladeren eraf en leg deze apart. Snijd de witte/groene dikkere stengels in reepjes.
- Verhit wat (kokos)olie in een soeppan en bak hierin de knoflook aan.
- Voeg de paksoi, wortel en kerrie toe en bak enkele minuten aan.
- Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra deze kookt en laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Snijd de paksoi bladeren in dunne reepjes en voeg toe aan de soep. Bak 2/3 minuten mee.
- Proef de soep en breng eventueel met wat extra peper en zout op smaak voor het serveren
Pin deze paksoisoep met kerrie!
Heb je zin om meer lekkere soepen te maken? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan al mijn recepten bij elkaar.
Lijkt mij erg lekker. Is dit ook lekker zonder de kokosmelk?
Uiteraars!
Lijkt mij lekker. Kan het alleen ook zonder de melk?
Ja hoor, geen probleem
De soep zit er zo mooi groen uit. Maar zo te lezen gaat er geen staafmixer door heen. Klopt dit?
Ja klopt!
Top.. dank je.. ik ga hem heel snel een keer uitproberen
Lekker, ik heb er nog prei bij gedaan. Ik had geen kokosmelk
Hoe krijg je die groene kleur?
Hi Haitske,
Mijn soep is ook meer geel. Vooral door de specerijen.
Gr, Simone
Ik heb er rijst doorheen gedaan. Is het maaltijdsoep geworden. Smaakte heerlijk
Oh dat is een goed idee!
lekker soepje, nog wat tauge erdoor gedaan en radijsjes.
Heerlijk soepje! Bedankt voor het recept.
Zoooooo lekker. Ik doe er wel meer currypoeder bij.
Deze soep staat bij mij op nr 1 😋
Wat goed om te horen!!
Ik heb bij de knoflook wat bospaddestoelen gebakken, en daarna er een klein vers pepertje, radijsjes en taugé aan toegevoegd. We hebben genoten van dit heerlijke recept!!!
He mijn soep was geschift door de kokosmelk!
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Heb de groentjes aan gestoofd en dan de melk erbij gegoten en dan bouillon