Vandaag deel ik graag weer eens een lekkere en gezonde maaltijd, namelijk deze bief roerbak met groenten en bloemkoolrijst. Een lekker en voedzaam gerecht dat je binnen 30 minuten op tafel zet.

Dit zijn maaltijden waarmee je mij echt blij kunt maken. Boordevol groenten en heerlijke smaken, daarnaast ook nog eens supermakkelijk te maken; driedubbele win dus!

Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door kant-en-klare bloemkoolrijst te kopen. Ben je sowieso al fan van bloemkoolrijst en staat dit regelmatig op tafel? Koop dan bloemkool in de aanbieding en maak er de rijst van. Deze kun je namelijk gemakkelijk in porties invriezen. Nog een voordeel; deze kan direct uit de vriezer in de pan.

Bief roerbak met bloemkoolrijst

Bief roerbak met groenten en bloemkoolrijst

Een lekkere en gezonde maaltijd boordevol groenten.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding17 minuten
Totale tijd27 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g biefstukpuntjes (of iets minder)
  • 1 broccoli
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 tl Oosterse kipkruiden
  • 75 ml Coconut aminos of soja saus
  • 50 ml water
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 ui
  • 250 g bloemkoolrijst
  • 2 tl sesamzaadjes

Instructies

  • Mix de kruiden, coconut aminos, water en kokosbloesemsuiker door elkaar in een kommetje. Giet over de biefstukpuntjes. Terwijl dit marineert gaan we verder met de broccoli.
  • Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Kook deze kort tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes. Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Verhit wat (kokos)olie in een wok en bak hierin de biefstukreepjes snel rondom bruin. Voeg paprika en broccoli toe en roer door, draai het vuur laag.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met wat (kokos)olie. Bak hierin de ui even aan en voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de bief en groenten roerbak. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Pin dit roerbak gerecht!