Deze tomatensoep met geroosterde knoflook en wortel wordt zeker je nieuwe favoriete soep! Als je dan al 1 favoriete soep kunt hebben… want soep, dat is altijd lekker toch?
Ik ben zelf echt fan van soep en dan vooral als lunch. Niks zo lekker als een (grote) mok warme soep boordevol groenten. Deze 2 mokken zijn hier in huize FoodQuotes favoriet voor een lekkere mok soep. De grijze is van Le Creuset en de witte namen we mee uit Amerika. Nog een ander leuk weetje; het best bezochte recept van mijn blog is ook een soep, namelijk deze Marokkaanse courgettesoep. Beloof je me dat je ze gewoon allebei gaat proberen?
De knoflook en wortel worden heerlijk zoet door het roosteren in de oven en dat geeft deze soep zijn unieke smaak.
Tomatensoep met geroosterde knoflook en wortel
Ingrediënten
- 450 g wortel
- 1 rode ui
- 1 bol knoflook
- 1 el rozemarijn
- 3 el (olijf)olie
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 200 ml kokosmelk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet een bakblik of ovenschaal klaar.
- Rasp de wortels en snijd in grove stukken. Maak de ui schoon en snijd in grove stukken.
Doe beide in de ovenschaal. - Snijd de bol knoflook doormidden en de bovenkant eraf (zodat je de bovenkant van de knoflookteentjes ziet). Leg deze in de ovenschaal.
- Bestrooi met de rozemarijn en 2 el olie.
- Rooster de groenten en knoflook 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven. Maak de knoflook verder schoon, als het goed is kun je de knoflookteentjes nu makkelijk met een mesje uit hun schil duwen.
- Verhit een soeppan op middelhoog vuur met 1 el olie.
- Voeg de groenten, knoflook en tomatenblokjes toe met een snuf zout en peper. Vul vervolgens het blikje met water en voeg dit ook toe. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes koken.
- Voeg de kokosmelk toe en gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Laat vervolgens de soep nog 4 minuten zachtjes koken.
- Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.
Trackbacks/Pingbacks