Het geweldige en nieuwe boek van Chickslovefood: Het Daily Dinner Kookboek. Vandaag vertelt Lobke van MyHappyFood je er meer over!

Nina en Elise, ofwel Chickslovefood, staan denk ik bij de meeste mensen wel bekend als twee gezellige en enthousiaste dames. Niet alleen op hun blog maar ook op het YouTube kanaal zijn ze niet weg te denken. Ze laten in een paar handelingen zien hoe je iets lekkers in elkaar tovert, met altijd wat extra tijd om te kletsen of een lolletje te maken.

Na hun vierde boek, Het kidsproof-kookboek, vonden ze het tijd voor een boek dat vol staat met alleen maar inspiratie voor het avondeten. Maar liefst 100 recepten, met maar maximaal 5 ingrediënten, staan in dit daily dinner-kookboek.

Daily dinner kookboek

Net als bij de andere vier boeken staan Nina en Elise zelf op de kaft van het boek. Naar mijn mening nodigt dit uit omdat je kunt zien van wie alle ideeën komen, en het past op deze manier ook hartstikke goed binnen de reeks van de andere kookboeken. Gelijk een herkenning is prettig voor het publiek. Bovendien zie je dat ze niet alleen plezier hebben in het koken van gerechten maar ook het eten ervan, ook belangrijk natuurlijk 😉

Goed, gaan we naar de binnenkant van het boek, minstens zo belangrijk toch?
Gelijk een voorwoord en een verhaaltje over hunzelf en het boek, dat is fijn! Naast alle recepten ben ik ook zeker benieuwd naar het verhaal erachter. Enkele keukentips zijn natuurlijk ook altijd welkom, want buiten het kookboek om zijn deze ook makkelijk te gebruiken.

De recepten zijn verdeeld in 10 hoofdstukken:

  1. Eenpanstoppers; allerlei gerechten waar je maar één pan voor nodig hebt, ideaal!
  2. Soepen; goedgevulde soepen voor koude maar ook zonnige dagen.
  3. Ovenschotels; allemaal schotels die je in de oven mikt en waar je een half uur later heerlijk van kunt smikkelen. Wat mij betreft ook comfort food 😉
  4. Maaltijdsalades; lichte maaltijden waar je ook lekker vol van zit!
  5. Hartige taarten; plaattaarten, daar staan de chicks eigenlijk bekent om, snel klaar en je voegt toe wat jij lekker vind.
  6. Hollandse pot; Hollanders houden nou eenmaal van een echte kost na een drukke dag werken, lekker hoofdstuk weer dus!
  7. Pasta; ook Italiaanse toppers zijn niet weg te denken. Van gezonde courgetti tot romige tagliatelle.
  8. Oosters; een veelzijdige keuken! Je zult verrast zijn van de creaties die ze bedacht hebben.
  9. Chique; indruk maken op je vrienden? Dan zit je bij dit hoofdstuk wel goed.
  10. Comfort food; lekkere maaltijden voor een lazy day. Tja.. dit is voor iedereen gewoon perfect.

Daily dinner kookboek

Zoals je ziet is er voor iedereen en voor ieder moment wat. Voor een diner met je ouders, een snelle hap voor door de week of een luie vrijdag op de bank voor de tv, dit boek is van alle markten thuis (op het gebied van avondeten natuurlijk).

Aan het einde vind je het dankwoord en register. In het register staan de recepten op alfabetische volgorde, ik vind dit wat minder fijn. Wanneer elk gerecht op de volgorde staat van het boek, met de bladzijdenummer er achter, is het voor mij wat overzichtelijker. Maar dat is de mening van mij, anderen zullen het zo juist goed vinden.

Eén verbeterpuntje wat ik nog zou toevoegen in het boek is het vermelden van vegetarische recepten en/of tips hoe je de maaltijd vegetarisch kunt maken.

Nina en Elise | www.chickslovefood.com | Verkrijgbaar bij bol.com en de lokale boekhandel voor € 19,99.


 

Deze review is geschreven door Lobke van MyHappyFood.