Ben je nog op zoek naar een overheerlijk ijsrecept? Dan wil je dit vegan chocolade-ijs zeker een keer maken!
Een makkelijk receptje zonder geraffineerde suikers en lactose. Deze past perfect bij een vegan en paleo levensstijl. We zoeten het ijs met kokosbloesemsuiker en gebruiken in plaats van room kokosmelk. Daarnaast heb je voor dit receptje maar 4 ingrediënten nodig (die ik standaard in huis heb) én je maakt het zonder ijsmachine! Als dat je allemaal niet over de streep trekt om het te maken dan weet ik het ook niet meer…
Dit recept is het resultaat van de foodblogswap van deze maand. Ik werd gekoppeld aan Share Love Not Secrets, een website met de lekkerste recepten en geweldig mooie fotografie. Ze heeft een tof boek op haar naam staan, namelijk: altijd ijs. En tja… als je een recept moet uitkiezen van de ijsjes koningin dat moet dat wel ijs worden toch?!
Ik koos voor het vegan chocolade-ijs. Wel paste ik de hoeveelheden ietsje aan, het originele recept gebruikt namelijk 500 ml kokosmelk. De blikken kokosmelk die ik standaard in huis heb zijn 400 ml, dus ik vond het handig om daar het recept op aan te passen
Tip: Frambozen combineren heerlijk met het chocolade ijs 🙂
Vegan chocolade ijs
Ingrediënten
- 90 g kokosbloesemsuiker
- 400 ml kokosmelk
- 1 tl vanille extract
- 50 g cacao
Instructies
- Doe de kokosbloesemsuiker in een pannetje en voeg een beetje kokosmelk toe. Laat op middelhoog vuur de suiker helemaal oplossen.
- Doe de resterende kokosmelk en vanille extract in een kom. Voeg de gesmolten suiker toe en roer goed door.
- Voeg de cacao toe en meng met een garde tot deze helemaal is opgelost.
- Giet over in een bakje en vries 5-7 uur in tot het mengsel helemaal hard is.