Met deze goedgevulde tomatensoep tover je binnen 30 minuten een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel. Perfect met dit koude weer om weer lekker warm te worden. Echt comfort food als je het mij vraagt.

Dat ik van soep hou is natuurlijk geen geheim, de laatste tijd maak ik ze weer steeds vaker én probeer ik elke keer iets nieuws te bedenken. Een volger op instagram vroeg me of ik wellicht recepten kon bedenken voor goedvullende maaltijdsoepen, nou dat is geen probleem hoor! Ik merk dat ik sneller ga voor een lichtere soep die het goed doet als lunch of voorgerecht, maar ook een goedvullende soep met veel groenten is echt aan mij besteed. Maak eens deze tomatensoep en laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Goedgevulde tomatensoep

Onderstaande soep is genoeg voor 3 personen als je er bijvoorbeeld nog een broodje bij eet. Als je alleen voor de soep gaat dan denk ik dat je deze met z’n tweeën bijna helemaal soldaat maakt 🙂 , wellicht dat je dan nog net een restje overhoudt die je dan perfect kunt bewaren om de volgende dag als lunch te eten!

Goedgevulde tomatensoep

Met deze goedgevulde tomatensoep tover je binnen 30 minuten een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel. 
Bereiding30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 350 g boeren soepgroente
  • 1 stronk broccoli
  • 250 g runder gehaktballetjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,2 L groentebouillon

Instructies

  • Verhit een pan met wat (olijf)olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.
  • Snijd de broccoli in dunne roosjes en de steel in blokjes/plakjes. Voeg deze samen met de soepgroenten toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

Pin deze goedgevulde tomatensoep!

goedgevulde tomatensoep

Zin in om nog meer lekkere soeprecepten te maken? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan al mijn favorieten bij elkaar.