Deze rabarbercrumble met blauwe bessen is ongelofelijk lekker én een gezondere keuze. Het perfecte nagerecht, maar ook eigenlijk net zo goed als tussendoortje of ontbijt.

Ik gebruik in onderstaand recept niet veel suiker. Maar mocht je nou nog minder willen gebruiken laat dan de ahornsiroop in de vulling en de kokosbloesemsuiker in de crumble weg. Op die manier heb je minder suikervervangers maar zal je recept zeker nog slagen.

Bij de groenteboer bij mij om de hoek verkopen ze nu al rabarber! Rabarber uit de kas natuurlijk en niet uit volle grond. Toch smaakt deze rabarber heerlijk en hij lijkt ook net iets zoeter dan de rabarber die je in het seizoen koopt. Dus ben jij normaal niet zo’n fan van rabarber? Dan is wellicht de rabarber uit de kas meer wat voor jou!

Raberbercrumble blauwe bessen

Ingrediënten 
– 120 g rabarber, in stukjes
– 60 g blauwe bessen
– 2 el ahornsiroop (of honing)
– kneepje citroensap
– 1 el tapioca

Ingrediënten crumble
– 100 g amandelmeel
– 1 volle el kokosmeel
– 15 g kokosbloesemsuiker
– 0,5 tl kaneel
– snufje zout
– 40 g kokosolie (hard)
– 2 el ahornsiroop

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng rabarber, blauwe bessen, ahornsiroop, citroensap en tapioca door elkaar.
Doe in een ovenschaaltje (ongeveer 15 bij 10 cm).

Meng in een kom amandelmeel, kokosmeel, kokosbloesemsuiker, kaneel en een snufje zout door elkaar.

Voeg de harde kokosolie toe en prak met een vork tot er een fijne kruimel is ontstaan.
Meng de ahornsiroop er doorheen. Je hebt nu grovere kruimels.

Verdeel de kruimels over het rabarbermengsel.

Bak de crumble 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.