Ben jij net ook fan van een goede burger? Ja? Maak dan eens deze burger op zuurdesembrood, dat is echt onwijs lekker!

Iedereen kent de standaard hamburger wel, die is lekker… maar soms heb je ook gewoon zin in wat nieuws toch? Mijn man at in Amerika (in een geweldige diner) een burger op zuurdesembrood en dat was zo lekker! Al toen we daar zaten te lunchen besloten we dat ik de gerechten zeker een keer na moest gaan maken. Ik at daar een fajita salade en daarvan heb ik het recept hier al gedeeld. Nu is die lekkere burger aan de beurt!

Ik gebruik in dit recept een spelt zuurdesembrood. Dit heerlijke broodje kreeg ik opgestuurd van besteldesembrood.nl, een website waar je een box vol heerlijke desembroden kunt bestellen. Het fijne is dat je deze broden zelf nog moet afbakken thuis, daardoor weet je dus zeker dat je lekker vers (en warm) brood hebt.

Burger op zuurdesem

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 sneeën volkoren spelt desembrood
– 2 hamburgers
– 200 g champignons
– 1 tomaat
– 2 augurken
– handvol sla
– 1 el mayonaise
– 1 el ketchup

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hierin het desembrood af.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin beide hamburgers gaar.

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in plakken.
Schuif de hamburger naar de kant en voeg de champignons toe. Bestrooi met een snufje peper en zout en bak ze gaar.

Snijd 2 sneeën brood af en halveer deze.

Snijd de augurken en tomaat in plakjes.

Pak 2 borden en leg op elke een halve snee brood.
Verdeel hier de mayonaise, sla, augurk en tomaat over.

Leg de hamburger erop en verdeel de gebakken champignons erover.

Bestrijk de halve sneeën brood met de ketchup en dek de burgers af.

 

Burger op zuurdesem