Als je deze kokosmeel pannenkoeken met pindakaas maakt weet je zeker dat je je dag lekker en goed begint! Want deze pannenkoeken zijn fluffy, smakelijk, goedvullend én makkelijk te maken. Het beslag maken we namelijk gewoon in de blender/keukenmachine, ideaal voor op de vroege morgen.

Dit is zo’n ontbijtje dat weinig moeite kost maar wel groot resultaat geeft, want een berg pannenkoeken voor je neus is gewoon echt een feestje. Al helemaal als je ze aftopt met bijvoorbeeld yoghurt, extra pindakaas en jouw favoriete fruit.

In deze pannenkoekjes gebruik ik de pindakaas van Pip & Nut, die kreeg ik opgestuurd om uit te proberen. Het fijne is dat deze pindakaas voor 99,5% bestaat uit geroosterde pinda’s, de andere halve procent is zeezout. Fijn dus! Zo min mogelijk ingrediënten vind ik altijd top. Uiteraard kon ik het niet laten om daar wat lekkers mee te bedenken. Toen jullie mij vroegen om meer lekkere ontbijtreceptjes was de keuze al snel gemaakt!
Eet je paleo? Gebruik dan de amandelpasta! Ook deze bestaat maar uit 2 ingrediënten en past daarmee perfect binnen de paleo levensstijl.

Kokosmeel pannenkoeken met pindakaas

Ingrediënten, voor 2 personen
– 3 eieren
– 85 ml kokosmelk
– 75 g pindakaas
– 2 el (vloeibare) (kokos)olie
– 2 el honing
– snufje zout
– 0,5 tl bakpoeder
– 35 g kokosmeel

Topping ingrediënten
– 2 el yoghurt
– 2 tl pindakaas
– fruit

 

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in de blender/keukenmachine en mix goed door elkaar.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt er wat (kokos)olie in.

Schep elke keer 2 el beslag in de pan.
Bak ongeveer 2 minuten tot je bubbeltjes ziet en draai ze dan om. Bak ook deze kant nog 1 a 2 minuten.

Serveer de pannenkoeken met de yoghurt, pindakaas en fruit naar smaak.

 

Kokosmeel pannenkoeken met pindakaas