Als je deze kokosmeel pannenkoeken met pindakaas maakt weet je zeker dat je je dag lekker en goed begint! Want deze pannenkoeken zijn fluffy, smakelijk, goedvullend én makkelijk te maken. Het beslag maken we namelijk gewoon in de blender/keukenmachine, ideaal voor op de vroege morgen.
Dit is zo’n ontbijtje dat weinig moeite kost maar wel groot resultaat geeft, want een berg pannenkoeken voor je neus is gewoon echt een feestje. Al helemaal als je ze aftopt met bijvoorbeeld yoghurt, extra pindakaas en jouw favoriete fruit. Fan van pannenkoeken? Dan wil je deze pannenkoeken met skyr ook zeker een keer maken! 1 Van mijn grote favorieten!
In deze pannenkoekjes gebruik ik de pindakaas van Pip & Nut, die kreeg ik opgestuurd om uit te proberen. Het fijne is dat deze pindakaas voor 99,5% bestaat uit geroosterde pinda’s, de andere halve procent is zeezout. Fijn dus! Zo min mogelijk ingrediënten vind ik altijd top. Uiteraard kon ik het niet laten om daar wat lekkers mee te bedenken. Toen jullie mij vroegen om meer lekkere ontbijtreceptjes was de keuze al snel gemaakt!
Eet je paleo? Gebruik dan de amandelpasta! Ook deze bestaat maar uit 2 ingrediënten en past daarmee perfect binnen de paleo levensstijl.


Kokosmeel pannenkoeken met pindakaas
Ingrediënten
Pannenkoeken
- 3 eieren
- 85 ml kokosmelk
- 75 g pindakaas
- 2 el (kokos)olie vloeibaar
- 2 el honing
- 1 snufje zout
- 0.5 tl bakpoeder
- 35 g kokosmeel
Toppings
- 2 el yoghurt
- 2.5 tl pindakaas
- fruit naar keuze
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in de blender/keukenmachine en mix goed door elkaar.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt er wat (kokos)olie in.
- Schep elke keer 2 el beslag in de pan. Bak ongeveer 2 minuten tot je bubbeltjes ziet en draai ze dan om. Bak ook deze kant nog 1 a 2 minuten.
- Serveer de pannenkoeken met de yoghurt, pindakaas en fruit naar smaak.
Pin deze kokosmeel pannenkoeken met pindakaas!

apart, maar het ziet er helemaal niet verkeerd uit. lekker ook met het fruit!
Ik ben dol op pindakaas die alleen uit verse pinda’s bestaat en geen lading suiker in zich heeft. Het recept klinkt heel erg goed, ik denk dat ik er een keer een vegan versie van ga maken. Het is namelijk veel te lang geleden dat ik pannenkoeken heb gegeten en ze zien er daarnaast zo lekker Instagram waardig uit haha 🙂
Oh dat klinkt goed! Laat je het me weten als ze gelukt zijn in de vegan versie?
Lijkt me heerlijk, maar helaas mag ik deze niet maken omdat dochterlief allergisch is voor pindakaas en kokos niet lust… Ziet er wel heerlijk uit.
Je kunt ze ook maken met amandelpasta. Het kokosmeel ga je niet proeven 🙂
Wij zijn echt gek op pannenkoeken met pindakaas. As we speak, volgens mij is het vandaag Sint Pannenkoek/Nationale Pannenkoekendag…? =D
Ja klopt! Daar kwam ik ook vanochtend achter 🙂
Klinkt en ziet er heerlijk uit, vooral door de laatste foto: het water kwam me meteen in de mond.
Ouh nooit opgedacht, super leuk idee en vast om te smullen
het klinkt lekker hoor, maar pannenkoeken bakken voor het ontbijt? daar ben ik dus echt veel en veel te lui voor
Haha deze zijn echt binnen 10 minuten gemaakt 🙂
Nomnomnom. Lekker! Mooie foto’s ook, fijne website 😀
Grappig. We eten vaak pannenkoeken. Maar dan vooral met uien en champignons. Hartig.
Het ziet er wel zalig uit.
Ziet er fantastisch uit! Net bananenpannenkoekjes gemaakt met de kids. Dit is ook een goeie om een keer te proberen 🙂
Dat ziet er werkelijk heerlijk uit. Maar is pindakaas in de ochtend niet heel machtig? Zegt iemand die bijna alleen maar Skyr met vers fruit, walnoten en een tikje muesli eet. Pannenkoekjes lijken mij heerlijk overigens. Zo ziet het er ook uit. Maar ze maken is inderdaad wel een dingetje wat Felice zegt. In het weekend kan het natuurlijk weer wel.
Wat een lekkere foto’s! ik krijg meteen trek! Ik wil deze ook wel is proberen maken!
Nee dank je, geen pindakaas voor mij haha. En al helemaal niet op of door een pannenkoek…
Dat ziet er heerlijk uit. Ik zou er niet opgekomen zijn zoiets te maken met kokos. Echt prachtige foto’s.
Ik vind pindakaas heerlijk, maar op de pannenkoek liever niet. Het ziet er wel erg lekker uit hoor!
Wauw, pindakaas als topping op pannenkoeken! Daar heb ik nog nooit aan gedacht. 🙂 Zoiets lijkt me ook wel leuk om als ‘feestelijke hap’ klaar te maken, in plaats van een stuk taart.
Eh, ik pas even… pannenkoeken en pindakaas is nu niet bepaald een combi die ik wil uitproberen…
Oh, dit klinkt goddelijk lekker. Ik ga je recept zeker onthouden. Want ik ben gek op pannenkoeken voor ontbijt. Zelf maak ik ze op een andere manier; havermout, ei en banaan. Receptje op mijn blog terug te vinden.
Oh wauw, dit klinkt echt heel lekker! Pannenkoeken met pindakaas, nog nooit gecombineerd maar klinkt eigenlijk best top!
Is heerlijk!
Wat een aparte combinatie. Ik houd niet van kokosmeel, van kokosmelk en van pindakaas en toch kreeg ik honger van je foto’s hahaha
Hahaha dat is dan toch een compliment
Het deeg is heel dik, is dit normaal?
Het wordt geen beslag zoals Nederlandse pannenkoeken, dus het moet niet te schenken zijn.
Het is wel zo dat je het beslag meteen moet gebruiken. Kokosmeel neemt vocht op, dus hoe langer het staat, hoe dikker het wordt.