Hotspots Inspiratie Persoonlijk

Met de Camper door Californië – San Francisco

golden gate bridge

Tags:      

Ga je op vakantie met de camper door Californië dan is vaak San Francisco je startpunt, zo ook bij ons. We zijn alweer een tijdje terug van onze geweldige reis, maar vandaag begint het eindelijk; het verslag van onze camperreis door Californië. In dit artikel beginnen we bij het begin: San Francisco. In de artikelen hierna vertel ik graag wat meer over de andere steden/parken, onze camper en waar we verbleven met uiteraard tips voor campgrounds en restaurantjes onderweg.

Simone met SUITSUIT koffer

Neem een praktische en lichtgewicht koffer mee! Niet alleen is dat onwijs handig in de stad, maar ook in de camper. Ik heb een geweldig fijne koffer van SUITSUIT gekregen waar mijn man tijdens onze reis meerdere malen jaloers op was. Deze koffer is namelijk echt super licht (dus meer kilo’s om mee te nemen), rolt lekker mee én heeft standaard al een fijne indeling!
Ik heb gekozen voor de tussenmaat qua koffer. Voor de reis was ik ervan overtuigd dat deze groot genoeg moest zijn en ja, al mijn spullen pasten er met gemak in en ik begon de reis met zelfs nog wat ruimte over. Op het moment dat we bijna terugvlogen naar Nederland en we onze koffers weer gingen inpakken kwam ik toch wel wat ruimte tekort. Of zou ik gewoon net iets teveel souvenirtjes gekocht hebben?

Onderweg naar San Francisco; ik kies er standaard voor om een glaasje tomatensap in het vliegtuig te drinken. Heel typisch, want thuis drink ik dit echt nooit! Dat doe ik altijd alleen maar in het vliegtuig… water, tomatensap of thee is waar ik dan alleen maar zin in heb. We vlogen met KLM naar San Francisco en dat is ons ook erg goed bevallen. Het eten viel ons reuze mee en omdat we een upgrade geboekt hadden, hadden we ook meer dan genoeg (been)ruimte.

Ons hotel in San Francisco

Al in het vliegtuig kregen we de tip om vooral geen taxi aan te houden op straat maar een Uber te regelen, dit schijnt namelijk flink wat te chelen qua prijs. Dus bij aankomst in San Francisco is het allereerste wat ik doe de Uber app downloaden. We bestellen een taxi via de app (supermakkelijk!) en binnen 10 minuten staat deze voor onze neus. Deze brengt ons naar ons eerste adres in Amerika; Cornell Hotel de France.

cornell hotel de france san francisco

Ik koos voor dit hotel omdat het goed beoordeeld werd door reizigers. Het hotel was qua locatie ook helemaal top! De inrichting was kitsch, maar ach dat kan ik wel waarderen. Het enige minpuntje was dat onze kamer echt ongelofelijk warm was. Centrale verwarming in een hotel is gewoon niet handig… wij hebben dan ook standaard met het raam open geslapen.
Omdat het nog maar een paar weken tot kerst was, was natuurlijk alles en iedereen al in de kerstsferen. In de “lobby” van het hotel (is niet echt een lobby te noemen, eerder de huiskamer) stond dan ook een kerstboom.

cornell hotel de france san francisco

Het ontbijt was in de kelder van het hotel en géén buffet. Je kon kiezen uit eieren (omelet/roerei/spiegelei) met toast of pannenkoeken/wentelteefjes. Dit veranderde per dag, ik had dus de ene dag pannenkoeken en de andere dag wentelteefjes, die beide met maple syrup geserveerd werden. En dat was het… nu ben ik niet echt een ontbijter maar ik ben wel fan van vers fruit. Ondanks dat je maar kunt kiezen uit 2 dingen heeft het ontbijt ons wel gesmaakt.

De eerste dag in San Francisco

We aten de eerste dag dat we er waren een heerlijke lunch bij Tap45. We kozen beide voor een ceasar salad, het was een beetje een rare tijd om te eten (half 4) maar dat krijg je met reizen. De drankjes bij Tap45 zijn huisgemaakt, Hamdi koos voor een huisgemaakte cola en ik ging voor lemon/lime. Overigens was dat écht een overheerlijk lekker drankje!

Vervolgens was het tijd om wat te winkelen! We hadden thuis al een aantal winkels uitgezocht waar we graag heen wilden.

Scala's San Francisco

Die avond aten we een heerlijke Italiaanse maaltijd bij Scala’s, een restaurant dat om de hoek van ons hotel lag. Ideaal dus voor de eerste dag! Ik at er een overheerlijke salade met green goddess dressing en huisgemaakte ravioli. De inrichting is klassiek en er staat een echte steenoven, uiteraard moest de man daarom wel pizza eten 😉 .

De tweede dag in San Francisco

Dit is eigenlijk de enige volle dag die we in de stad hebben. We besluiten te voet naar Fishermen’s Wharf te gaan, dit lijkt op de kaart best mee te vallen qua afstand en dat is het natuurlijk niet. Je verkijkt je er al snel in maar toch vinden we het heerlijk! Met wandelen ontdek je toch het meeste en zie je ook veel meer.

San Francisco

San Francisco

Fishermen’s Wharf is van oudsher een oude zeelieden buurt. Nu is het echter echt een toeristische trekpleister en de meningen die we er van te voren over hoorden zijn dan ook erg verdeeld. Toch vonden wij het leuk om er rond te lopen! Uiteraard doken we verschillende souvenirwinkeltjes in.
Een aanrader is Boudin Sourdough, ze hebben een koffietentje echt middenin de wharf, maar er staat ook een complete winkel met glazen ruit waarmee je zo in de keuken kunt kijken. Ze maken hier de lekkerste desembroden en andere lekkernijen. Wij strijken neer bij het koffietentje en ik laat me verleiden tot een gingerbread cookie.

Boudin San Francisco

We horen van een afstand al de zeeleeuwen tekeer gaan en als we er een kijkje gaan nemen snappen we wel dat we ze hoorden. Het zijn er zeker meer dan 50 die allemaal om het beste plekje aan het strijden zijn in het zonnetje.

Fishermens wharf

Vervolgens gaan we lunchen bij Applebee’s en besluiten we fietsen te huren om naar én over the golden gate bridge te fietsen.
Zoals je op de foto’s kunt zien hebben wij echt ongelofelijk geluk gehad met het weer; een strak blauwe lucht en een zonnetje! Het is een flink eind fietsen, zeker een uur voordat je bij de brug bent, met enkele flinke heuvels waar ik het niet voor elkaar kreeg om die fietsend te doen. Wel een mooi stuk om te fietsen, vergeet ook zeker niet tussendoor regelmatig van het uitzicht te genieten.

Golden gate bridge

Toch voelt het dan onwerkelijk om dan opeens over de Golden Gate Bridge te fietsen… wij hebben geluk, want het is redelijk rustig. Ook weer een voordeel van in het laagseizoen reizen! Er zijn genoeg mensen op de brug, maar niet zoveel dat wij niet op ons gemakje kunnen fietsen en af en toe stoppen voor een foto.

Golden gate bridge

Als je eenmaal de brug over hebt gefietst moet je weer een stuk fietsen voor je bij een stadje (dorpje?) aankomt; Sausalito. Bij het eerste bakkerij/cafétje stoppen we om wat te drinken en een gigantische huisgemaakte muffin te eten. Vervolgens nog een stukje door waar we met de ferry terug naar Fishermen’s Wharf  gaan.

Sausalito

Met de veerboot ben je ongeveer een 20 minuten onderweg en kom je langs Alcatraz. Wij brachten hier geen bezoekje aan omdat we vonden dat we daar niet genoeg tijd voor hadden (wat ook niet zo was). Wel hadden we een geweldig mooie zonsondergang om van te genieten op de boot.

golden gate sundown

Eenmaal terug leveren we onze fietsen in en al dat fietsen maakt hongerig! We nemen de antieke tram terug naar het centrum en gaan eten bij Pinecrest Diner. Deze hadden we al eerder gezien en op internet las ik dat het er altijd druk is met locals. Goed om te gaan eten dus! We bemachtigen het laatste plekje en eten er een heerlijke burger.

Daarna terug naar het hotel en slapen, morgen gaan we de camper ophalen!!

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
  • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee ❤🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl